Ceai de flori de creţuşcă

Florile de creţuşcă te ajută să scapi de febră dar şi de durerile pe care ţi le provoacă calculii biliari. Prepară o infuzie din aceste flori. Se obţine dintr-o linguriţă şi jumătate de flori, la 200 ml de apă clocotită. Lasă vasul acoperit 10 minute, strecoară şi bea două căni pe zi, dimineaţa şi seara.

 

Decoct de păpădie

Ceaiul de păpădie stimulează secreţia biliară şi favorizează eliminarea bilei. Este recomandat un decoct din această plantă. Pune 10 linguriţe de rădăcini într-un litru de apă, fierbe totul şi, când clocoteşte, mai lasă 15 minute la foc mic. Consumă câte o cană, înaintea meselor principale, în cură de 14 zile.

 

Ceai de frunze de merişor

Merişorul acţionează ca un dezinfectant asupra organismului. Are şi o acţiune antiinflamatorie. Consumul ceaiului de merişor are un efect important în cazul litiazei biliare, deoarece poate dizolva calculii. Foloseşte frunzele pentru a prepara o infuzie. Pune 2 linguriţe de frunze la o cană cu apă clocotită. Lasă vasul acoperit 10 minute şi serveşte acest ceai de 3 ori pe zi.

 

Decoct de rădăcină de brusture

Brusturele are proprietatea de a dizolva calculii biliari. Prepară un decoct din rădăcina mărunţită. Pune 2-4 linguri de rădăcină într-un litru de apă, fierbe totul şi, când dă în clocot, mai lasă 15-20 de minute la foc mic. Când se răceşte, strecoară şi îndulceşte după gust. Poţi să bei ceaiul pe parcursul unei zile.

 

Ceai de rostopască

Terapia cu rostopască ajută la eliminarea calculilor biliari de dimensiuni foarte mici. Prepară o infuzie dintr-o jumătate de linguriţă de plantă, peste care torni o cană de apă clocotită. Lasă 15 minute, apoi strecoară. Consumă 2 linguriţe de ceai din 3 în 3 ore.

Atenţie!!

Remediile cu ceaiuri din plante sunt eficiente doar atunci când este vorba despre calculii biliari foarte mici. În cazul pietrelor de dimensiuni mari, este important să consulţi fitoterapeutul, pentru că există riscul ca eliminarea acestora să blocheze căile biliare.

Foto: Medical News Today