Holbav 

Transilvania este regiunea perfectă pentru o vacanţă de toamnă, mai ales în zone rurale, unde ai ocazia să descoperi o parte dintre tradiţiile noastre străvechi. Unul dintre cele mai pitoreşti astfel de locuri este satul Holbav, din judeţul Braşov. Aflat la poalele masivului Piatra Craiului, Holbav devine un adevărat paradis în fiecare toamnă, cu dealuri line multicolore şi munţii înalţi în fundal. 

Sursă: identitatea.ro


Cazanele Dunării

Această zonă spectaculoasă este o destinaţie minunată în orice sezon, dar toamna, când natura îmbracă veşminte multicolore, Cazanele Dunării sunt şi mai frumoase. Nu trebuie decât să te plimbi cu barca pentru a admira peisajul multicolor. Dacă ajungi aici, nu uita să admiri chipul lui Decebal şi Mănăstirea Mraconia, dar şi să vizitezi peşterile Veterani şi Ponicova, unde poţi intra doar de pe Dunăre. 

Sursă: ploaiadecuvinte.blogspot.com


Cheile Bicazului

În inima munţilor, câteva stânci masive protejează Lacul Roşu, celebru pentru legenda sa, dar şi pentru trunchiurile de copaci care ies pe alocuri din apă. Pasunile alpine şi cascadele pârâului Bicaz te vor face să te îndrăgostesti de peisaj, mai ales dacă alegi să mergi toamna.

Sursă: atlas-geografic.net


Maramureş

Savurând o cafea în Baia Mare, oraşul încărcat de istorie, sau  o drumeţie în munţii Gutâi, Maramureşul este locul ideal de vizitat în miez de toamnă. Dacă urci sau cobori cu telescaunul, vei fi tratat cu o imagine de sus cu lacul Bodi înconjurat de păduri aprinse de spiritul toamnei. Chiar şi Cimitirul Vesel de la Săpânţa capătă o altă lumină şi face ca vizita aici să fie complet diferită de cea din timp de vară: sunt puţini turişti, e o atmosferă tihnită, aşa că vei avea probabil mai mult chef să te plimbi pe acolo. 


Sursă: adypetrisor.blogspot.com


Lepşa

Dacă vrei să te îndrăgosteşti de un loc, mergi acolo toamna. Acest pitoresc şi calm sătuc este şi punct de acces în Parcul Natural Putna-Vrancea. Apoi, să nu uităm că aşezarea asta de lângă munte se află în Vrancea, renumită pentru podgoriile ei, iar toamna se strâng viile şi curge vinul.


Sursă: calatoriilasingular.ro