Iată care sunt cele mai frecvente probleme ale ochilor, care indică probleme de sănătate mai serioase:

Urciorul care nu se mai vindecă

Oricine a avut un urcior ştie cât de iritant şi dureros poate fi. Deşi în mod normal o astfel de afecţiune ar trebui să dureze doar câteva zile, se întâmplă, în foarte multe cazuri, să ţină chiar câteva luni. În aceste cazuri se impune un control la medic pentru că urciorul ar putea fi un simptom al unei afecţiuni mai grave, precum o formă rară de cancer la piele.

Sprâncenele care se subţiază

Stresul, înaintarea în vârstă sau anumite deficienţe de nutriţie pot determina pierderea firelor de păr din sprâncene. O cauză mai gravă este însă o afecţiune a tiroidei. Dacă întâmpini o astfel de problemă, cel mai bine e să mergi la medic pentru o serie de analize.

Pete galbene pe globul ocular

La nou născuţii care nu au dezvoltate foarte bine funcţiile ficatului aceste pete sunt destul de frecvente. La adulţi în schimb ele indică în mod clar o afecţiune a ficatului.

Pierderea temporară a vederii

Dacă ţi se întâmplă des să ai pierderi de vedere sau să vezi obiectele neclar ori în ceaţă, toate acestea pot prevesti un infarct, aşa că vizita la doctor este urgentă.

Ochi umflaţi

După o noapte de nesomn nu e nimic în neregulă să ai ochii umflaţi. Însă dacă te-ai odihnit suficient, iar ochii tăi sunt umflaţi, acest lucru poate indica o boală autoimună cauzată de dereglarea funcţiilor tiroidei.