1. Exfoliază pielea săptămânal

Este, poate, cel mai important pas pentru a putea obţine o piele hidratată. Chiar dacă te gândeşti că procedeul o va usca şi mai tare, este esenţial să elimini celulele moarte de la suprafaţa ei. Exfoliază întregul corpul o dată pe săptămână. Momentul potrivit este atunci când te afli la duş şi ai porii deschişi. Poţi găsi o mulţime de produse pentru exfoliere în comerţ, sau ţi le poţi prepara chiar tu, din ulei de cocos şi zaţ de cafea, zahăr brun sau mălai.

2. Foloseşte creme şi uleiuri intens hidratante

Alege produsele de hidratare potrivite, pe bază de ceramide, glicerină, adic hialuronic, vaselină, silicon, lanolină şi uleiuri minerale. Respectă ordinea aplicării lor: întâi serurile, apoi crema sau uleiul. Poţi opta pentru uleiuri naturale cu efect intens hidratant, precum uleiul de cocos, de jojoba sau de măsline. Acestea se absorb mai repede în piele şi o menţin hidratată mai mult timp, spre deosebire de creme.

3. Evită produsele pe bază de alcool

În general, o cantitate mică de alcool prezentă în produsele de îngrijire nu este mereu un lucru rău, căci poate spori eficacitatea acestora. În schimb, dacă ai o piele uscată, produsele care au trecut pe lista de ingrediente şi alcoolul, aşa cum este loţiunea tonică, pot provoca iritaţii, contribuind şi mai mult la uscarea pielii. Aşadar, informează-te şi citeşte etichetele înainte de a face cumpărături şi, cel mai bine, încearcă-le pe o porţiune mică de piele, pentru a te asigura că nu au efecte secundare nedorite.

4. Foloseşte un umidificator

Acesta te poate ajuta să îţi păstrezi pielea catifelată chiar şi-atunci când dormi. Investeşte într-un umidificator, mai ales pe timpul iernii, când aerul din casă este uscat. Pune-l în încăperea în care dormi şi vei vedea efectele pozitive în scurt timp. Pentru a-l alege pe cel mai bun, ţine cont de două specificaţii, şi anume să nu facă zgomot şi să aibă fluxul de vapori reglabil.

5. Bea suficientă apă

Chiar dacă ai urmat cei 4 paşi anteriori, asigură-te că bei zilnic cel puţin 8 pahare de apă. Totodată, consumă alimente care conţin vitamine şi grăsimi sănătoase, şi redu porţiile de dulciuri. Evită pe cât posibil băuturile care provoacă deshidratare, precum cafeaua sau alcoolul.

Bine de ştiut!

Dacă nu observi îmbunătăţiri ale aspectului pielii, este necesar să consulţi un dermatolog.

Recomandările noastre

Ulei de cocos, Solaris, 24,50 lei
Cremă de corp hidratantă, Neutrogena, 31 lei
Balsam pentru corp cu cacao, Palmers, 25 lei

Sursă foto: Pinterest