Pentru femei,scopul unei discuţii este acela de a relaţiona,pe când bărbaţii doresc cel mai mult să facă schimb de informaţii.

Aşa că în timp ce tu crezi că partenerul nu-ţi ia în serios sentimentele şi este tot mai rece,el îşi doreşte  să-i spui direct ce te deranjează şi în ce fel te poate ajuta.

«Un mulţumesc îmi este de ajuns»

Cu siguranţă că-ţi trece prin gând ceva de genul:  „Eu fac destule pentru casă,aşa că de ce ar trebui să-i mulţumesc soţului când îşi aduce aminte să mă ajute?” 

În cele mai multe cazuri,bărbaţii sunt deranjaţi de lipsa noastră de recunoştinţă. O mare parte dintre ei susţin că s-ar ocupa mai mult de treburile casnice,dacă ar primi cea mai simplă apreciere pentru efortul depus. La fel ca şi tine,partenerul are nevoie de o vorbă bună şi de o răsplată pentru munca depusă.

«E doar un sfat,nu  un reproş»

Când vii seara de la serviciu şi te plângi că şeful te ceartă în faţa colegilor,soţul tău crede că ai nevoie de ajutor. Ţie însă,orice sfat primit de la el ţi se pare un afront. Ai impresia că-ţi spune ce să faci,insinuând chiar că ­n-ai fi în stare să găseşti singură o soluţie.

Şi totuşi,te-ai gândit că atitudinea lui este doar o modalitate indirectă de a-ţi arăta că-i pasă? Prin urmare,încearcă să nu confunzi sfatul lui cu o critică pe care ţi-o adresează indirect. Dimpotrivă,îi poţi spune că ai încercat toate posibilităţile şi că nu-ţi doreşti decât să-ţi descarci sufletul.

«Spune-mi când ai nevoie de mine»

Ţi-ai rugat partenerul să repare uşa,dar... Te-ai săturat să tot aştepţi şi-i reproşezi că nu te ajută. Dar i-ai dat şi un termen până la care să-şi termine treaba? Bărbaţii reacţio­nează mai bine când le spui precis şi când trebuie să-şi respecte ­promisiunea.

«Vreau să ştiu cu ce am greşit!»

Eşti supărată pe soţul tău şi te aştepţi să simtă asta. Când te întreabă dacă te-a deranjat cu ceva,îi răspunzi că totul este în regulă şi-i arunci o privire rău­tăcioasă.

Din păcate,această atitudine nu-l va face să-şi dea seama cu ce a greşit şi rişti să rămâneţi certaţi mult timp. Îl va face ceva să îndrepte lucrurile? Da! Explică-i clar ce te supără şi nu te aştepta să primeşti scuze înainte de a discuta problema.

«Iartă-mă că ocolesc răspunsul»

De cele mai multe ori,dacă-l întrebi cum îţi stă cu rochia cea nouă,totul se sfârşeşte cu acelaşi răspuns din partea lui:„Îmi place la nebunie,draga mea!” Şi asta pentru că partenerul simte că orice ar spune sau ar face,tot nu-ţi va schimba părerea sau alegerea.

În plus,bărbaţii consideră că dacă sunt prea sinceri,riscă să aducă cearta în casă. Aşa că,înainte de a-l întreba,trebuie să fii sigură că vrei să-i ştii părerea. Şi să ţii cont de ea,chiar dacă nu te avantajează!

«Te iubesc şi când tac!»

După o zi de muncă,vă uitaţi la televizor înainte de a adormi. Tu numeşti asta apropiere între parteneri? Normal că nu,pentru că ai nevoie să vorbeşti cu cel drag şi să-i spui ce-ai făcut în timpul zilei.

Dar pentru soţul tău,astfel de momente sunt nepreţuite şi o modalitate de a-ţi împărtăşi starea de bine. El n-are nevoie să-ţi vorbească pentru a se simţi „conectat” la trăirile tale.

Cum să rezolvi situaţia? Respectă-i intimitatea,vorbiţi doar lucrurile urgente şi aşteaptă momentul când veţi fi pe aceeaşi lungime de undă.

«Preia tu iniţiativa în dormitor»

Atunci când se gândeşte la sex,soţul tău n-are în minte doar satisfacerea anumitor nevoi,ci probabil îşi doreşte să te facă să te simţi şi tu bine.

De aceea,n-ar strica să-i arăţi cât de mult îţi doreşti să faceţi dragoste şi să iei chiar tu iniţiativa.

Va simţi că-l doreşti şi că eşti cea care i-a furat definitiv inima,chiar dacă nu-ţi va spune ­explicit asta.