Sunt originari din Marea Britanie

Câinii Golden Retriever au fost folosiţi mai întâi drept câini de vânătoare,în pădurile din Scoţia,iar cu timpul au fst dresaţi pentru a participa la acţiuni de salvare şi pentru a ajuta persoanele cu dizabilităţi. Sunt de talie medie spre mare,femelele mature cântârind între 25 şi 31 de kilograme,în timp ce masculii au între 30 şi 34 de kilograme. Culoarea blănii,care are un aspect moale şi mătăsos,variază de la auriu deschis,până la nuanţe mai închise.

Golden retriever-ii sunt uşor de îngrijit

Aceşti câini trebuie periaţi de două-trei ori pe săptămână,însă în perioadele când năpârlesc au nevoie de periaj zilnic. Golden Retriever-ii sunt mâncăcioşi înnăscuţi,însă vestea bună este că nu sunt pretenţioşi la mâncare. Pot fi hrăniţi atât cu hrană uscată,dar şi cu mâncare gătită în casă. Ai grijă însă să îi pui să facă multă mişcare,căci sunt predispuşi la îngrăşare.

Le place să înoate

Aceşti câini sunt companionii ideali pentru copii,ei înşişi rămânând nişte copilaşi până în jurul vârstei de patru ani. Asta înseamnă că adoră să se joace şi debordează de energie. Sunt şi „atleţi“ înnăscuţi,de aceea trebuie să îi scoţi cel puţin o oră pe zi la plimbare. Au şi abilităţi excelente de înot. Nu le palce să fie lăsaţi mult timp singuri,de aceea pot uşor să se apuce de pozne prin casă. Reprezentanţii acestei rase canine sunt şi uşor de dresat,căci prind repede comenzile. Speranţa de viaţă a unui câine Golden Retriever este cuprinsă între 10 şi 15 ani.