Mocheta se curăţă cu bicarbonat

Oricât ai da cu aspiratorul,nici mocheta de pe hol şi nici covorul din sufragerie nu se curăţă aşa cum trebuie. În plus,mai au şi un miros pe care nu-l poţi îndepărta. Soluţia? Pudrează-le cu bicarbonat de sodiu,lasă-l să acţioneze două ore,apoi dă cu aspiratorul. O altă soluţie eficientă este oţetul alb. Pui 300 ml de oţet la 2 l de apă şi perii covorul după ce l-ai aspirat. După o zi-două,mirosul de oţet va dispărea.

Amoniacul,eficient pentru gresie

Gresia din bucătărie este cea mai circulată suprafaţă şi,prin urmare,cea mai murdară. O cureţi uşor de grăsimi şi de orice altfel de pete cu apă în care ai diluat o lingură de amoniac. O freci cu un burete,apoi o clăteşti cu apă călduţă.

Oţetul,bun pentru parchet

Fie că este din stejar,fie că este dintr-un lemn exotic,parchetul se întreţine uşor dacă-l speli o dată pe săptămână cu oţet. Pui o ceaşcă de oţet la 2 l de apă,înmoi mopul,îl storci bine şi ştergi parchetul.

Soluţie specială pentru baie

Eşti obişnuită să foloseşti soluţii cu clor pentru baie,dar acestea sunt toxice şi erodează suprafeţele. Poţi folosi în schimb o soluţie dintr-un litru de apă caldă amestecată cu 50 g bicarbonat şi 150 ml oţet fierbinte. Aplici soluţia pe gresie şi pe faianţă,laşi să acţioneze 15 minute,apoi clăteşti cu apă călduţă.

Lămâia curăţă robinetele

Pentru a scăpa de petele lăsate de apă pe robinetele din inox,freacă-le cu un burete înmuiat în zeamă de lămâie,lasă să acţioneze 10 minute,apoi şterge-le cu o cârpă uscată. Poţi folosi şi oţet,are acelaşi efect. La fel se curăţă şi chiuveta din bucătărie sau sita de la para de duş.

Balsam de rufe

Amesteci un litru de oţet cu două linguri de ulei esenţial de levănţică şi torni 40 ml de soluţie în spaţiul special pentru balsamul de rufe din maşina de spălat. Oţetul îţi va detartra maşina de spălat,mai ales dacă foloseşti această soluţie pe termen lung,iar rufele tale vor fi moi şi parfumate.

Oglindă,oglinjoară...Stropii de apă lasă zilnic pete pe oglinda din baie. O poţi curăţa fără probleme cu o soluţie pe care o folosea şi mama ta:alcoolul sanitar. Pune-l într-un recipient cu pulveri­zator şi aplică-l pe toată supra­fa­ţa oglinzii,apoi şterge cu o cârpă de bumbac.