Ingrediente

  • 160 g făină
  • 250 g fulgi de ovăz
  • 1 linguriţă praf de copt 
  • ½ linguriţă scorţişoară
  • 1 vârf cuţit sare 
  • 150 g zahăr
  • 200 g unt 
  • 2 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat 
  • 100 g fulgi de ciocolată

Într-un bol, amestecă făina, praful de copt, scorţişoara şi zahărul. Adaugă untul topit, cele două ouă şi omogenizează cu un mixer.

Setează mixerul la viteză minimă şi adaugă fulgii de ovăz, sarea şi zahărul vanilat.

Încorporează fulgii de ciocolată, amestecând uşor cu o paletă.

Ia câte o lingură de aluat şi formează biscuiţi într-o tavă cu hârtie de copt. Amestecul nu trebuie presat, deoarece se va lăsa în cuptor, iar biscuiţii vor căpăta o formă prea plată. Pune tava în cuptorul preîncălzit şi las-o 15-20 de minute la 200 °C.

FOTO: Shutterstock