Turmeric

Folosit în gastronomie,turmericul are proprietăţi antibacteriene şi antiseptice excelente,ceea ce-l face o alegere inspirată pentru piele. Turmericul este cel mai important ingredient în multe produse cosmetice,cum sunt cremele de piele,datorită proprietăţilor sale. Ştiai că aplicarea unui vârf de cuţit cu turmeric pe faţă împiedică creşterea părului nedorit? Turmericul este,de asemenea,cea mai bună soluţie antiîmbătrânire,deoarece luminează natural pielea şi grăbeşte vindecarea ţesuturilor.

Piper

Poate foloseşti piper doar atunci când pregăteşti cina,dar ştiai că acest condiment,măcinat,este foarte bun în exfoliantele de piele şi uleiurile de masaj? Măştile exfoliante cu piper te ajută să-ţi păstrezi pielea moale,netedă şi suplă. Ele pot fi chiar şi un tratament pentru acnee,utile în combinaţie cu iaurt.

Boia

Este unul dintre cele mai bune condimente care încetinesc procesul de îmbătrânire. Antioxidant,bogată în vitaminele A şi C,boia absoarbe radicalii liberi din sânge,care provoacă deteriorarea colagenului. Poti aplica chiar şi boia direct pe piele.

Scorţişoară

Creşte circulaţia sângelui şi întinereşte pielea,reducând semnele de îmbătrânire mărind nivelul colagenului. Condimentul poate fi folosit chiar şi pentru a trata acneea.

Ghimbir

Îmbunătăţeşte tonusul şi textura pielii,făcându-te să arăţi mai tânără. Condimentul reîntinereşte tegumentul şi estompează petele care apar odată cu înaintarea în vârstă. Fă o pastă cu ghimbir,prin amestecarea,în părţi egale,unei linguri de pudră de ghimbir şi suc de lămâie. Adaugă miere,până obţii o pastă omogenă. Aplică pe faţă,las-o să acţioneze 20 de minute şi spală cu apă rece.