Ai nevoie de

500 g făină
2 ouă
200 ml lapte
100 g smântână
50 g zahăr
1 plic drojdie uscată
1 praf de sare
1 borcan dulceaţă de căpşuni
300 g frişcă
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 ou, pentru uns

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în puţin lapte cald, adaugi o lingură de zahăr şi două de făină şi amesteci până când se omogenizează. Laşi maiaua să crească până când îşi dublează volumul, apoi o pui peste restul de făină cernută.
Torni restul de lapte călduţ, smântâna la temperatura camerei, adaugi ouăle, zahărul rămas, sarea şi esenţa de vanilie. Frămânţi până când obţii un aluat care nu se ai ţine de mâini, apoi îl laşi să crească până când îşi dublează volumul.
Îl împarţi în bucăţi egale, cărora le dai o formă rotundă şi le aşezi în tavă. Ungi chiflele cu oul bătut şi le dai la cuptor până când se rumenesc uşor, apoi le laşi la răcorit şi le tai jumătăţi.
Pui pe fiecare jumătate dulceaţă de căpşuni şi frişcă bătută.