Cum previi balonarea după masă

1 82249 original jpg jpeg

Balonarea după masă nu este, de obicei, un motiv de îngrijorare şi ea poate fi evitată adesea urmând câteva practici simple, cum ar fi consumul excesiv de fibre, evitarea băuturilor carbogazoase şi mestecarea corectă a alimentelor.

Modurile prin care poţi preveni balonarea după masă sunt următoarele:

Nu mânca prea multe alimente bogate în fibre

Fibra este un carbohidrat prezent în alimentele pe bază de plante pe care organismul nu îl poate digera. Ea are câteva funcţii importante în organism, cum sunt reglarea nivelului de zahăr din sânge şi consumul de zahăr. Cu toate acestea, consumul excesiv de fibre poate determina probleme digestive precum balonare sau gaze. Un studiu recent a arătat că o dietă bogată în fibre ajută la ameliorarea balonării la persoanele cu constipaţie idiopatică. Exemple de alimente bogate în fibre includ: fasolea, lintea, fructe (mere şi portocale), cereale integrale, mazăre, broccoli, varză de Bruxelles.

Renunţă la alimentele faţă de care ai intoleranţă sau sensibilitate

Balonarea este un simptom comun al intoleranţei alimentare şi a alergiilor. Intoleranţa şi sensibilitatea/alergia pot determina o creştere excesivă de gaze, care pot bloca tractul gastrointestinal. Alimentele care pot provoca această problemă digestivă sunt cele pe bază de gluten. Urmăreşte simptomele pe care le ai după ce mănânci anumite produse, iar cel mai bun lucru pe care-l poţi face este să-ţi notezi ce ai mâncat în ziua în care te-ai simţit rău.

Evită alimentele bogate în grăsimi

Grăsimea este o parte esenţială a oricărei alimentaţii sănătoase şi este o sursă importantă de energie. Organismul digeră grăsimile încet, deoarece acestea iau mai mult timp decât majoritatea alimentelor pentru a trece prin tractul digestiv şi pot întârzia golirea stomacului. La unii oameni, acest lucru poate provoca balonare. Pentru persoanele care experimentează frecvent balonarea, evitarea alimentelor bogate în grăsimi ar putea ajuta la tratarea problemei digestive.

Mestecă bine mâncarea înainte de a o înghiţi

Mâncatul rapid măreşte cantitatea de aer înghiţită, ceea ce poate duce la creşterea nivelului de gaz în tractul gastrointestinal. Persoanele care obişnuiesc să mănânce şi să bea repede, aceasta poate fi o cauză a balonării. Problema poate fi rezolvată dacă se renunţă la mâncatul cât mai repede al alimentelor.

Evită băuturile carbogazoase

Băuturile carbogazoase conţin dioxid de carbon, un gaz care se poate acumula în tractul gastrointestinal şi poate cauza balonare. Apa este cea mai bună alternativă la băuturile carbogazoase pentru reducerea riscului de balonare.

Alimentaţia joacă un rol important asupra modului în care te simţi în fiecare zi, aşadar acordă mai multă atenţie produselor şi băuturilor consumate.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg