Cine nu iubeşte ouăle şi brânza? Ei bine, această reţetă face cinste pasiunii tale. În principiu este vorba de trei straturi de ouă şi brânză de mai multe feluri.

Iată de ce ai nevoie pentru o porţie: 2 ouă mari • un pic de sare • un pic de piper • 35 de grame de brânză brie • 30 de grame de brânză cheddar (sau caşcaval de bună calitate) dat pe răzătoarea mare • 30 de grame de brânză gruyere feliată foarte subţire.

Citeşte şi: Cartofi copţi cu bacon şi caşcaval

Cum se prepară

Începe prin a mărunţi brânza brie, cu tot cu coajă, adaugă ouăle, un vârf de linguriţă de sare şi puţin piper. Pune totul în blender şi omogenizează compoziţia. Dacă mai rămân câteva firicele de coajă de brie, nu e nicio problemă - se vor topi la gătit.

În timp ce pregăteai ouăle, tigaia ta era pusă la încins, la flacără medie. Fără să o ungi cu ceva, pune un strat de brânză cheddar în ea şi aşteaptă un pic, până ce grăsimea începe să se separe, iar brânza devine ca o dantelă. Încet, pentru a nu strica dantelăria, toarnă compoziţia de ouă peste brânza din tigaie.

Acum dă pace tigăii şi lasă omleta să se facă dar nu de tot. Când începe să se întărească pe margini dar încâ este puţin moale în interior, adaugă feliile de brânză gruyere pe toată suprafaţa omletei şi las-o astfel învelită până ce ouăle s-au gătit. Cu o spatulă, desprinde omleta de marginea tigăii şi ruleaz-o până arată aşa, ca o semilună. Mai aşteaptă 30 de secunde, să fi sigură că s-a topit toată brânza şi scoate omleta pe o farfurie. O poţi garnisi cu ceapă verde tăiată mărunt sau cu frunzuliţe de pătrunjel şi o serveşti, desigur, cu pâine proaspătă, poate chiar puţin prăjită.

Citeşte şi: Clătite de dovlecei