În caz că nu ştiai, tutunul îţi poate modifica radical felul de a fi, iar unii afirmă că tot ce face acest viciu este să îţi distrugă personalitatea. În urma unui studiu realizat la Universitatea din Missouri, pe un grup de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, s-a constatat că fumătorii au un nivel ridicat de impulsivitate şi nevrotism şi sunt predispuşi mai mult la stări de anxietate.

Dacă renunţi la fumat, vei fi mai fericit?

În urma studiului, specialiştii de la Missouri au observat că nivelul de impulsivitate şi nevrotism al persoanelor care au renunţat la tutun a scăzut semnificativ. Potrivit lor, dacă te laşi de ţigări vei deveni mai sociabil şi vei fi mai dispus să cunoşti oameni noi. Ca să nu mai vorbim că renunţarea la fumat te va face să te simţi mult mai fericit. Odată ce ai renunţat la acest obicei, vei putea gândi mai clar şi vei putea analiza lucrurile esenţiale din viaţa ta cu mai multă luciditate.

Ce se întâmplă cu cât înaintezi în vârstă

Oamenii de ştiinţă spun că, odată ce ai atins vârsta de 35 de ani, personalitatea ta este deja formată, iar renunţarea la substanţele toxice va fi destul de provocatoare şi mai greu de realizat. Cu trecerea timpului, poftele, lipsa de răbdare şi izbucnirile nervoase nu vor mai fi doar efectele secundare ale ţigărilor, ci parte din ceea ce eşti; vor deveni trăsături ale personalităţii tale. Tocmai de aceea, specialiştii te sfătuiesc să încerci să renunţi la fumat, până nu îţi va fi mult prea greu!

Sursă foto: Shutterstock