Pentru unii copii, unele dintre cele mai frumoase amintiri sunt legate de păţaniile de la joacă sau din tabere. Oferă-i şi copilului tău bucuria de a petrece o vreme departe de voi, părinţii, numai cu colegii sau cu prietenii, practicând un sport sau făcând tot felul de activităţi în aer liber alături de aceştia. Va avea ocazia să descopere pasiuni noi, să devină mai independent, să înveţe să se descurce şi singur, să aibă responsabilităţi, să deprindă o limbă străină sau să devină mai deschis faţă de cei de vârsta lui. Mai mult, dacă nu are fraţi, tabăra va fi locul unde va afla prieteni cu care va lega poate prietenii pentru o viaţă. Cu ei se va putea juca după pofta inimii şi va împărţi sarcinile care li se vor da.

De la ce vârstă îl poţi trimite

Crezi că nu e pregătit să stea mai mult timp departe de tine? Nu trebuie să-ţi faci griji în cazul în care de mic a mers cu voi în excursii prin ţară sau în călătorii în străinătate. De asemenea, află că se va adapta cu uşurinţă în situaţia în care a intrat devreme în colectivitate şi este obişnuit să-şi petreacă timpul cu prietenii de la grădiniţă sau de la şcoală. Ai putea să începi să-l trimiţi într-o excursie de una – două zile, începând cu vârsta de patru ani. E important să alegi o perioadă scurtă, de maximum o săptămână, ca să nu aibă sentimentul acela neplăcut că este abandonat.

Dă-i ocazia să fie mai sigur pe el

Este posibil să-ţi faci o mie şi una de gânduri, dacă mănâncă, se îmbracă sau se spală singur. Alungă-le rapid, pentru că sigur vor exista adulţi care să-l îndrume, să-l responsabilizeze şi să-l ajute să devină independent. În plus, nevoia îl va învăţa să se descurce. Se va lua cu joaca şi va avea o mulţime de activităţi să-l ţină ocupat şi să-l facă să uite că nu eşti lângă el. Nici nu va avea timp să-i fie dor de casă. Dacă de la început nu-i surâde nici lui ideea să stea departe de voi o vreme, povesteşte-i întâmplări amuzante din taberele în care ai fost pe când erai copil şi sigur îi vei trezi interesul.