De ce să-ţi condimentezi mâncărurile cu oregano

1 64597 original jpg jpeg

Pe lângă faptul că dă savoare mâncărurilor, oregano este un condiment care are multe beneficii asupra corpului.

Acesta conţine niacină,betacaroten,cupru şi multe alte substanţe nutritive.

Studiile arată că acest condiment conţine de 42 de ori mai mulţi antioxidanţi decât merele,de 12 ori mai mulţi decât afinele şi de 4 ori mai mulţi decât portocalele.Oregano,la fel ca busuiocul şi rozmarinul,abundă un acid rozmarinic,care este un puternic antioxidant ce previne deteriorarea celulelor corpului din cauza radicalilor liberi.

Astfel,printr-un consum constant de oregano există un risc mai mic de a suferi de cancer,boli de inima,îmbătrânire prematură,ateroscleroză şi astm.

Nu în ultimul rând,acest condiment are proprietăţi antibacteriene,datorită conţinutului mare de uleiuri volatile,precum timol şi carvacrol. Specialiştii susţin că acest duo inhibă creşterea bacteriilor care „atacă” organismul.



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg