5 calităţi nelipsite persoanelor inteligente emoţional. Verifică dacă le ai!

Persoanele care au inteligenţă emoţională au şi anumite calități comune. Descoperă care sunt și dacă le ai și tu!

image

Inteligența emoțională se referă la un set de abilități care permit o bună gestionare și înțelegere a sentimentelor. Este considerat un aspect extrem de important atât pentru stabilirea relațiilor, cât și pentru dezvoltarea personală. Specialiștii indică, potrivit Cronista, faptul că acest tip de abilitate cognitivă poate fi lucrat temeinic și îmbunătățit dacă este necesar. În acest sens, Institutul columbian de bunăstare a familiei a specificat că aceia înzestraţi cu inteligenţă emoţională au anumite obiceiuri.

Empatia

Psihologul consideră că empatia este calitatea de bază a unei persoane inteligente din punct de vedere emoțional. Cei care sunt capabili să înțeleagă cu adevărat modul în care se simt ceilalţi pot reacţiona în consecință și-i pot ajuta.

Autocontrolul

Deși aucontrolul este o calitate strâns legată de conștientizarea de sine, înțelegerea modului în care ne simțim nu ne este de niciun folos dacă emoțiile nu pot fi gestionate bine. În acest fel, controlul de sine devine un aspect important al inteligenței emoționale, deoarece persoana înțelege ceea ce simte, dar acționează rațional și nu din impuls.

Motivația

Acest punct se referă la capacitatea de a depăși sentimentele care ne împiedică să atingem obiective noi. De exemplu, o persoană care, în ciuda faptului că este foarte agitată sau temătoare atunci când face o schimbare, o face oricum, pentru că înțelege că este cel mai bun pentru viața sa.

Citește și: Test de personalitate. Află cum stai cu inteligența emoțională!

Abilităţile sociale

Oamenii inteligenți din punct de vedere emoțional au o serie de abilități care le permit nu numai să comunice adecvat cu ceilalți, ci și să mențină relații sociale sănătoase și să aibă succes.

Vezi si: Șapte lucruri pe care le fac oamenii cu inteligența emoțională dezvoltată

Expresivitatea

Un alt punct cheie în cadrul acestei inteligențe este capacitatea de a comunica celorlalți ceea ce simțim, chiar dacă aceste emoții nu sunt în totalitate pozitive. În acest fel, expunerea în cuvinte a ceea ce se simte este considerată o abilitate.

FOTO: Shutterstock