Cuplurile care se ceartă mai mult sunt mai trainice. Aşa să fie?

Numai cuplurile care au avut neînţelegeri ştiu cât de mult ajută micile certuri între parteneri să funcţioneze o relaţie. Dezacordurile minore sau certurile în toată regula se întâmplă tuturor şi nu sunt neapărat semne că aveţi probleme grave, din contră.

image

Contrele apărute într-o relație nu înseamnă întotdeauna că aveţi probleme. Certurile reprezintă o formă de comunicare benefică. Acestea evidenţiază puncte de vedere diferite și vă pot învăţa lecții valoroase pentru ca relaţia să meargă mai bine. Experții spun că stăpânirea artei de a argumenta este crucială pentru o relație sănătoasă. Conform Bright Side, trebuie să ţii cont de câteva sfaturi, cum ar fi să eviţi să spui ceva ce vei regreta mai târziu, să nu te enervezi, să asculţi şi părerile celuilalt şi să nu ţii să ai dreptate de fiecare dată.

Şi certurile au rolul lor în cuplu

O comunicare eficientă este esențială pentru orice relație de succes. Deși este important să-ți exprimi gândurile, furia poate face mai mult rău. De-a lungul timpului, vei învăța pentru ce merită să te cerţi.

Nu este indicat nici să-ţi înăbuşi emoțiile pentru a evita conflictele. O relație puternică poate face față dezacordurilor fără a duce la manifestări de furie sau despărţire.

Cum să te cerți eficient

Dezacordurile într-o relație pot fi o ocazie de dezvoltare personală. Certurile permit cuplurilor să-și înțeleagă perspectivele unice, credințele și identitățile individuale. Cu toate acestea, confruntările pentru orice pot să devină epuizante, așa că este important să alegi motivele de ceartă cu înțelepciune.

Nu insista să ai mereu dreptate şi lasă-ţi partenerul să termine de vorbit înainte de a răspunde. Evită să te abaţi de la subiect sau să-i faci reproşuri, amintindu-ţi de tot ce te-a deranjat în trecut. Discută cu bunătate, respect, iubire, înţelegere. Dacă simţi că spiritele se încing prea mult, propune-i să faceţi o pauză până vă mai calmaţi puţin.

Vezi și: De ce să nu-l ameninți cu divorțul când vă certați

Dezacordurile sunt o parte firească a oricărei relații, dar a ști cum să le gestionezi este esențial. Concentraţi-vă pe o singură problemă pentru a evita să fiți copleșiți și să pierdeți din vedere scopul inițial al argumentului. Amintește-ți că sunteţi o echipă în cuplu şi că nu vă aflaţi în poziţii antagonice. Stabiliți şi limite, cum ar fi să nu ţipaţi unul la altul şi să nu vă loviţi.

Te-ar mai putea interesa: Doar aşa poţi evita certurile pe tema banilor în viaţa de cuplu

De ce cuplurile care se ceartă se iubesc mai mult?

Dezacordurile într-o relație sunt naturale și pot indica faptul că ambii parteneri au puncte de vedere și convingeri distincte. Evitarea certurilor poate crea tensiune și izolare, deoarece partenerii ezită să-și exprime gândurile și sentimentele pentru a evita să provoace rău celuilalt. Pe termen lung, strategia aceasta duce la lipsa implicării şi încrederii.

FOTO: ShutterstockRecente

casatorie jpg
discuții în cuplu foto  Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou foto  Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă foto  Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024 Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg