Venele varicoase pot apărea încă de la vârste destul de fragede. Principalele simptome ale bolii varicoase sunt:senzaţia de arsură,de greutate sau de picioare umflate. Ele pot fi cauzate de suprasolicitarea gambelor prin statul îndelung în picioare,lipsa de mişcare,sedentarismul,sarcinileşi factorii ereditari.

Cu toate acestea,există modalităţi de a ţine sub control această boală varicoasă. Intervenţia chirugicală este una dintre ele,dar pentru venele varicoase la fel de eficiente sunt şi schimbările stilului de viaţă.

Schimbarea alimentaţiei

Include în dietă mai multe alimente bogate în vitamine,în special cele din complexul B,acid folic,folat,cum sunt banane,broccoli,cartofi,ouă,avocado şi seminţe de floarea-soarelui.

Citeşte şi:Sarcină:5 soluţii ca să reduci neplăcerile cauzate de venele varicoase

Antrenament fizic

Activitatea fizică stimulează circulaţia sangvinăîn organism,iar acest lucru este foarte important în tratarea venelor varicoase. Solicită în special musculatura de pe picioare. Atunci când antrenamentul fizic lipseşte,starea afecţiunii se agravează.

Comprese

Există comprese speciale pentru venele varicoase,care ajută la evitarea lărgirii pereţilor vaselor de sânge şi la stagnarea ulterioară a fluxului sangvin.

Ulei de muşeţel

Amestecă ulei de muşeţel cu ulei de nucă de cocos şi aplică-l pe zonele afectate de venele varicoase.

Citeşte şi:Totul despre varice sau venele varicoase

Varza

Este una dintre legumele cele mai bogate în vitaminele A,B1,B2,C,E şi K,potasiu,magneziu,calciu,fier,fosfor,cupru,sulf şi fibre. Acidul sulfuric fluidizează cheagurile din sânge,reducând durerea. Varza poate fi utilizată fie aplicând o frunză pe zona afectată,fie consumând-o zilnic.

Credit foto:www.shcnh.org