Iată câteva trucuri simple prin care vei reuşi să-ţi păstrezi mâinile fine şi hidratate, în ciuda frigului. 

Citeşte şi: Mască pentru căderea părului. Combină uleiul de ricin cu trei picături de coniac, face minuni

Spală-te pe mâini cu apă căldută, nu rece, nu fierbinte

Mâinile trebuie spălate foarte frecvent. Din păcate, apa de chiuvetă este dură şi usucă pielea. Foloseşte apa călduţă, nicidecum fiebinte sau rece deoarece înăspreşte pielea foarte tare. Săpunul trebuie să fie unul de calitate şi să aibă un PH neutru. Atunci când speli vasele foloseşte mănuşi speciale pentru a te proteja de detergenţii agresivi, scrie csid.ro

Foloseşte zilnic o cremă intens hidratantă

Potrivit sursei citate, în sezonul rece este nevoie de o hidratare intensă a mâinilor. Recomandat este să purtăm cu noi în fiecare zi o cremă de mâini supernutrientă şi să o folosim ori de câte ori avem nevoie, în special după ce ne spălăm pe mâini, sau măcar dimineaţa şi seara. Alege o cremă ce conţine ingredinte active anti-îmbătrânire pentru a stimula regenerarea celulară.

Citeşte şi:  Masca de păr cu banane reface vârfurile despicate. 4 moduri în care o poţi prepara

Foloseşte la duş produse exfoliante şi pe mâini

Pe timpul iernii nu este recomandat să exfoliem pielea de pe mâini foarte des. O dată pe săptămână este suficient. Pielea moartă îndepărtată prea des, lasă mâinile mai sensibile la frig şi deshidratarea acestora va fi vizibilă imediat.  Ai grijă ca particulele abrazive din componenţa scrubului să nu fie foarte agresive.

Nu ieşi în frig fără mănuşi

Chiar dacă la 0 grade nu ţi se pare chiar foarte frig afară, mâinile resimt schimbarea de temperatură drastic. Mănuşile au rol de protecţie.Indicat este ca materialul din care sunt făcute să fie unul natural, care nu va permite frigului să pătrundă, dar care în acelaşi timp lasă pielea să respire.