Lasagna cu carne de vită
Nu ştii ce să prepari pentru musafirii care şi-au anunţat vizita? Noi îţi propunem o reţetă simplă de lasagna cu carne de vită. Află cum se prepară!
Dificultate medie / Preparare: 2 h / 1 TAVĂ
Ai nevoie de
25 foi lasagna, fără fierbere
15 g parmezan
150 g mozzarella
Pentru sosul Bechamel
60 g unt
100 g făină
1 l lapte
sare
nucşoară
Pentru sosul bolognez
50 g ceapă, tăiată mărunt
10 g usturoi zdrobit
1 morcov ras
½ vânătă, rondele
400 g carne vită tocată
15 g busuioc
sare
piper
1 kg roşii în bulion
ulei
500 ml supă vită
Mod de preparare:
, pui untul la topit într-un vas, apoi adaugi făina, laptele, sarea şi nucşoara şi ţii până când se îngroaşă sosul, amestecând continuu. Dai deoparte.
, căleşti, în ulei încins, ceapa, morcovul, vânăta şi usturoiul, amesteci şi laşi până se înmoaie şi adaugi carnea tocată. O laşi până se rumeneşte, amestecând continuu. Pui pe rând restul ingredientelor şi laşi la fiert. După ce s-au fiert ingredientele, opreşti focul şi laşi deoparte.
Prepari foile de lasagna conform indicaţiilor de pe ambalaj. Într-un vas aşezi foile de lasagna, apoi sos Bechamel, sos bolognez şi parmezan ras. Procedezi în acest fel până termini ingredientele şi, la final, presari mozzarella. Dai la cuptor şi ţii până se gratinează lasagna.