E bine să-i faci bebeluşului găuri pentru cercei în primele zile de viaţă? Care e vârsta potrivită

1 shutterstock 1893634120 jpg jpeg

Găurile pentru cercei, la bebeluşi, sunt un subiect intens dezbătut de părinţi. În unele culturi, este o tradiţie să le faci din primele zile de viaţă. Alţi părinţi susţin că trebuie să aştepţi până când copilul va fi mai mare. Indiferent de ce parte a baricadei eşti, o mare întrebare se ridică: este sau nu sănătos şi sigur pentru bebeluşul tău şi la ce riscuri îl poţi expune?

Academia Americană de Pediatrie afirmă că „dacă piercingul este efectuat cu atenţie şi este bine îngrijit ulterior, există un risc mic de înfecţii sau de îmbolnăvire, indiferent de vârsta copilului”. 

Unii medici recomandă să aşteptaţi până când bebeluşul va primi ambele doze de vaccin împotriva tetanosului, adică până la vârsta de patru luni. Cel mai mare risc asociat cu piercingul urechii este infecţia, astfel încât îngrijiriea ulterioară este deosebit de importantă.

Dacă decideţi să faceţi copilului găuri în urechi, este foarte important să apelaţi la un medic sau personal medical cu experienţă şi să nu faceţi acest lucru acasă. De asemenea, asiguraţi-vă că foloseşte echipamente şi sterile. Metalul din care sunt confecţionaţi cerceii este foarte important, iar experţii spun că bijuteriile din aur sunt cele mai sigure şi reduc riscul de inflamaţie a zonei. Foarte important este sistemul de închidere: nu folosiţi cercei cu şurub, pentru că bebeluşul se poate înţepa în ei, atât în zona urechii, cât şi la degete. Mai grav, îi poate scoate şi îi poate înghiţi. Cerceii care se închid cu arc sau cei tortiţe sunt cei mai indicaţi.

Mulţi recomandă utilizarea alcoolului pentru a menţine zona curată, dar, pentru că urechile bebeluşilor sunt o zonă foarte delicată, e de preferat să utilizaţi doar apă şi săpun sau ser fziologic. Pentru a evita formarea crustei, asiguraţi-vă că rotiţi uşor cercelul zilnic.

De asemenea, ar trebui să fiţi conştienţi de orice semne de infecţie. Aceasta poate include vărsături, roşeaţă, umflături sau febră. 

Cu toate acestea, experţii recomandă, în general, să nu se străpungă urechea până când copilul este capabil să îngrijească singur zona respectivă.

FOTO Shutterstock  



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg