Pregătește-ți organismul pentru iarnă! Alimentele care nu trebuie să lipsească din meniu

Pentru că întărirea sistemului imunitar este esențială în această perioadă, îți spunem care sunt alimentele ce nu trebuie să îți lipsească din meniul zilnic, dacă vrei să îți aperi organismul de răceală și gripă. 

image

În ultimii ani, fortificarea sistemului imunitar a devenit una dintre preocupările principale ale persoanelor care și-au dorit să stea departe de virusul COVID-19, de răceală și gripă. Și în acest an este bine să fii preocupat de acest aspect, iar alimentația este una dintre armele tale. 

Citește și: Ce să mănânci pe vremea rece? Ingredientele care îți pot menține sau regla temperatura corpului 

Pentru a-ți întări imunitatea, este necesar să iei măsuri din timp, mai exact să adopți obiceiuri alimentare sănătoase: „Dacă dorești să ai un sistem imunitar puternic, care luptă împotriva bolilor, este cazul să consumi alimente integrale, proteine slabe și lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Aceste alimente sunt pline de nutrienți care îți vor ajuta corpul să fie puternic și să lupte împtoriva a ceea ce îi iese în cale”, a spus Amy Goodson, autoarea cărții de nutriție „The Sports Nutrition Playbook”, pentru „Eat This”. 

Mai mulți antioxidanți 

Ca să faci față cu brio în fața răcelilor, este bine să adaugi în alimentația zilnică mai mulți antioxidanți. Amy Goodson îți recomandă să consumi în această perioadă, mai ales, fructe de pădure, varză, ciocolată neagră, ceai verde și boabe de soia. De asemenea și strugurii, rodiile, dovleceii și caisele conțin aceste substanțe importante pentru organism. 

Surse naturale de vitamina C

Oricine știe că vitamina C este un remediu bun împotriva răcelii, dar cum poți obține acest nutrient când nu îți dorești să iei suplimente? Cheia este tot alimentația sănătoasă! Surse naturale de vitamina C sunt: portocalele, roșiile, ardeiul gras, căpșunile și legumele verzi, precum spanacul și fasolea verde. 

Nu uita de alimentele bogate în zinc!

Zincul este un mineral puternic care fortifică sistemului imunitar, însă în ce alimente îl găsești? Răspunsul este: în carnea de vită, în nuci, semințe, lactate și în ciocolata neagră. „Carnea de vită este o sursă excelentă de zinc, deoarece oferă aproape jumătate din necesarul zilnic. Dacă nu îți place acest tip de carne, optează pentru legume, nuci, semințe, lactate și ciocolată neagră”, îndeamnă dieteticianul Amy Goodson. 

Sursă foto: Shutterstock