Acest desert necesită foarte puţin efort din partea ta şi te va scuti de emoţiile legate de coacere, în cazul în care nu te poţi baza pe un cuptor bun. Vei avea nevoie de 2 ore pentru întărirea blatului şi circa 10-12 ore în care vei pune prăjitura la frigider, pentru a se lega foarte bine.

Ingrediente

Pentru blat:

250 g biscuiţi digestivi

100 g unt

Pentru cremă:

250 g brânză proaspătă de vaci

100 g unt

50 g frişcă

50 g zahăr

esenţă de vanilie

Pentru jeleu:

500 ml suc de portocale

1 plic budincă de vanilie

Mod de preparare:

Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit, apoi aşezi blatul într-o formă de tort cu inel detaşabil. Dai blatul la rece cel puţin două ore.

Mixezi brânza de vaci, bine scursă, cu frişca şi zahărul, cinci minute la viteză medie, apoi torni esenţa de vanilie şi adaugi untul la temperatura camerei. Întinzi crema peste blat, o nivelezi şi dai la rece

Prepari budinca după instrucţiunile de pe ambalaj, adăugând suc de portocale în loc de lapte. Torni glazura peste prăjitură şi o dai la rece peste noapte.

FOTO: Shutterstock