Elevii şi profesorii din Zalău descoperă în această vară lumea prin STEM la STEMsylvania – Şcoala de Vară TenarisSilcotub în perioada 8-26 iulie, când prin activităţi inovatoare elevii explorează probleme reale din comunitate. Timp de trei săptămâni, elevii găsesc soluţii pe tematici precum apa, infrastructura urbană sau cetăţenia activă. 

În cadrul programului STEMsylvania se pot înscrie 54 cadre didactice din învăţământul primar şi gimnazial, 18 directori, 95 elevi din ciclul primar şi 45 elevi de gimnaziu. Părinţii îşi pot înscrie copiii până în 16 iunie, iar profesorii şi directorii se pot înscrie până în 9 iunie 2019. Toate activităţile din cadrul programului sunt gratuite, iar înscrierile se pot realiza pe site-ul oficial al programului www.noi-orizonturi.ro/tineri/stemsylvania/.

Ce fac tinerii şi profesorii în această vară la STEMsylvania?

Companiile îşi îndreaptă atenţia spre formarea tinerilor şi a căutării oamenilor dedicaţi care să se transforme în profesionişti. TenarisSilcotub, lider în furnizarea de produse tubulare şi servicii pentru industria energetică mondială precum şi pentru alte aplicaţii industriale, susţine dezvoltarea sistemului educaţional românesc.  

Compania investeşte continuu în programe de educaţie pentru proprii angajaţi şi pentru comunitate, iar din 2015, în urma unei investiţii de 15 milioane de dolari – dispune de TenarisUniversity, un spaţiu cu dotări de ultimă generaţie dedicat dezvoltării profesionale şi personale continue. 

„Compania noastră investeşte de peste 10 ani în comunităţile unde deţine unităţi de producţie. Principala direcţie de investiţie este educaţia. Credem că doar prin educaţie se poate face diferenţa şi asigura evoluţia unei societăţi. Programul STEMsylvania este un proiect nou, conceput să ofere cadrelor didactice o nouă perspectivă asupra predării şi învăţării, iar micilor beneficiari o experienţă inedită pe perioada verii bazată pe explorare, curiozitate şi creativitate”, a declarat Codruţa Hodrea, Manager în relaţia cu comunitatea, TenarisSilcotub.

În perioada 1-6 iulie, profesorii vor avea parte de o săptămână de formare pe baza a 3 curricule STEM şi Service Learning şi o săptămână de aplicare la clasă în cadrul Şcolii de Vară (8-26 iulie). La două săptămâni după, în perioada 17-19 iulie, cei 18 directori înscrişi în cadrul programului vor avea parte de cursuri de formare şi observare. Ambele programe pentru profesori şi directori se desfăşoară în cadrul Şcolii Gimnaziale Porolissum Zalău.