1. Elimină rugina

Cartofii pot fi surprinzător de eficienţi în eliminarea urmelor uşoare de rugină de pe tacâmurile vechi sau de pe ustensilele din grădină. Datorită conţinutului de acid oxalic este de ajuns să freci cu o felie de cartof pe zona cu rugină,pentru ca aceasta să se dizolve,iar metalul să îşi recapetestrălucirea.

2. Reduce excesul de sare

Dacă ai adăugat,din greşeală,prea multă sare în supă sau în tocăniţă,poţi remedia cu câteva felii de cartofi,care vor absorbi excesul de sare. Tot ce trebuie să faci este să pui feliile de cartofi în oală cu zece minute înainte ca supa să fie gata. Lasă la foc mic,apoi scoate feliile,iar mâncarea ta va avea exact gustul dorit.

Citeşte şi:Valentine's Day:lucruri romantice pe care le poţi face cu partenerul

3. Scoate petele din piele

Dacă ai tăiat morcovi sau sfeclă roşie,ai curăţat cireşe,ai gătit vinete sau ai pus mâna pe pudră de turmeric,mâinile tale se pot păta. Dar,în loc să tot insisţi cu săpun-fără rezultate,foloseşte o singură felie de cartofi,pe care o freci pe zonele cu probleme. Vei fi surprinsă de cât de simplu este.

4. Ştampilă pentru copii

Dacă debordezi de creativitate,poţi sculpta o ştampilă pentru copiii tăi. Apoi,tot ce mai trebuie să facă ei este să înmoaie suprafaţa ştanţată în cerneală şi să însemneze toate „hârtiile oficiale” pe care le au.

Citeşte şi:Băutura care te scapă instantaneu de migrene

5. Redă strălucirea argintului

Nu mai este nevoie să cumperi soluţii scumpepentru curăţarea argintului. Câteva felii de cartofi vor face minuni,fără efort. Crestează 2 cartofi medii,pune-i într-un vas acoperiţi cu apă,pune pe foc şi,când dă în clocot,opreşte flacăra. Lasă argintul în apa aceea timp de o oră. Apoi,freacă bijuteriile cu o periuţă şi clăteşte cu apă.