Cum se prepară:

Cerni făina într-un vas,presari sarea,  adaugi untul moale,oul şi apa minerală. Frămânţi un aluat pe care-l ţii la frigider,înfăşurat în folie de plastic,30 de minute. Presari făină pe o masă de lucru şi întinzi aluatul cu un sucitor. Aşezi,într-o tavă rotundă,foaie de copt de la Fino şi pui aluatul,având grijă să îmbraci şi marginile.

Înţepi aluatul din loc în loc şi dai la cuptorul încins pentru 10 minute.

Pentru umplutură,fierbi orezul şi îl pui la scurs. Dai morcovul spălat şi curăţat prin răzătoare,iar ceapa curăţată şi spălată o toci. Speli frunzele de pătrunjel şi de busuioc. Amesteci legumele cu orezul,adaugi ouăle bătute cu smântâna,omogenizezi,apoi încorporezi şi verdeaţa. Potriveşti de sare.

Torni compoziţia peste tartă,nivelezi,adaugi măslinele şi caşcavalul. Dai la cuptor şi ţii până când se rumeneşte frumos.