-burn care, spre deosebire de tigările clasice, încălzeşte tutunul, nu îl arde. De ceva timp se vorbeşte din ce în ce mai mult despre faptul că tocmai această tehnologie de încălzire a tutunului face ca IQOS să fie o alternativă mai bună la fumatul convenţional. Principalul motiv? Aceste dispozitive eliberează un aerosol care conţine cu până la 95% mai puţine substanţe nocive faţă de fumul de ţigară.

Studiile confirmă că dispozitivele de tip heat-not-burn sunt mai puţin dăunătoare pentru fumătorii adulţi. Având în vedere faptul că acestea nu eliberează fum şi nici scrum, nu mai există nici ideea de fumat pasiv, ceea ce reprezintă o veste bună si pentru nefumători. Probabil că şi tu, în calitate de nefumător, ai avut de-a face cu situaţii în care ai fost nevoit să stai ore întregi cu ferestrele deschise ca să aeriseşti casa, după ce prietenii care au venit în vizită au fumat toată seara.

Tocmai în situaţii ca cea de mai sus, tehnologia heat-not-burn promite să rezolve problema mirosului persistent de tutun din spaţiile interioare. Un studiu efectuat în acest sens a arătat că aerosolul generat prin încălzirea tutunului nu influenţează în mod negativ calitatea aerului, astfel că dispozitivele IQOS au un miros mai puţin deranjant pentru cei din jur, mai ales pentru persoanele nefumătoare. În plus, mirosul nu persistă în aer şi nici nu rămâne impregnat pe haine.

Cum poţi totuşi să te bucuri, ca nefumător, de acest beneficiu dacă prietenii tăi încă fumează ţigările clasice? În primul rând, le poţi vorbi despre alternativele la fumatul convenţional şi, de ce nu, să îi convingi să încerce programul celor 21 de zile de la IQOS, ca să vadă care sunt diferenţele.

Ce înseamnă acest program? Trebuie să recomanzi un prieten fumător şi, mai departe, acesta va primi un mesaj personalizat şi kit-ul IQOS pe care îl poate încerca timp de 21 de zile. Dacă nu s-a convins de rezultat, poate returna kit-ul fără alte condiţii.

Ce e important de reţinut este faptul că, spre deosebire de ţigările clasice, IQOS încălzeşte tutunul, nu îl arde, rezultând astfel un aerosol cu conţinut de nicotină. Prietenii tăi fumători de vor bucura în continuare de acelaşi gust autentic al tutunului, însă fără scrum, fără fum şi cu mai puţin miros.

Material realizat în cadrul campaniei Promisiunea IQOS. Află mai multe pe promisiunea.ro

Sursă foto: Pexels