Ten uscat – remedii: curăţare şi demachiere

Apa face minuni şi în ceea ce priveşte tenul, aşa că nu ezita să te speli pe faţă. În ceea ce priveşte săpunurile folosite, aici trebuie să acorzi o atenţie mai mare, deoarece tenul uscat este destul de sensibil şi s-ar putea să îl usuci şi mai tare dacă alegi un săpun nepotrivit. Încearcă să alegi un săpun special pentru tenul uscat şi nu vei avea probleme. În ceea ce priveşte demachierea, aici trebuie să alegi un lapte demachiant cu o textură cremoasă, care să cureţe tenul şi să îndepărteze eficient machiajul şi impurităţile.

Citeşte şi: Mască pentru puncte negre. Cum îţi faci benzi pentru nas, acasă

Ten uscat – remedii: hidratare

Hidratarea vine imediat după ce laşi tenul să respire după întreg procesul de demachiere. Aici trebuie să alegi o cremă mai grasă, special pentru hidratarea tenului. Vei găsi în comerţ o gamă largă de astfel de creme. Este recomandat să îţi hidratezi tenul atât dimineaţă, cât şi seara, înainte de culcare. De asemenea, evită să aplici fondul de ten înainte de a hidrata tenul în profunzime.

Ten uscat – remedii: alimentaţie

Alimentaţia are un cuvânt de spus în aspectul tenului tău. Încearcă să mănânci sănătos, să eviţi alimentele prăjite, grase şi dulciurile în exces. De asemenea, pentru tratarea pielii uscate, consumă cu regularitate fructe uscate. Un exemplu bun îl reprezintă migdalele.

Citeşte şi:  Măşti cu argilă pentru ten. 12 măşti pentru ten gras, uscat, mixt sau cu acnee

Ten uscat – remedii: lichide

Lichidele sunt foarte importante pentru sănătatea pielii. Aspectul ei ţine în mare măsură de hidratare. Bea cel puţin 2 litri de apă pe zi. Pe lângă sănătatea ta, aceasta va contribui la aspectul plăcut al tenului tău.