Coşurile şi punctele negre sunt semn de ten foarte încărcat. Deşi există o perioadă din adolescenţă când coşurile şi punctele negre sunt mai proeminente,ele pot apărea şi mai târziu. Cauzele sunt multiple,dar unele dintre ele pot fi eliminate. De exemplu,este absolut necesar să te demachiezi seara înainte de culcare,să foloseşti o cremă sau un ulei natural pentru hidratare şi păstrarea elasticităţii şi să te îngrijeşti de ten de câte ori este nevoie.

Alimentaţia nepotrivită,stress-ul şi oboseala pot fi alţi factori care favorizează apariţia coşurilor şi punctelor negre. Aşadar,ţi-am pregătit câteva tratamente pentru aceste probleme nedorite. Totuşi,mare grijă la igiena tenului,expunerea la poluare şi medicamentaţie în exces.

Tratamente pentru coşuri şi puncte negre – mierea,iaurtul,fructele fac minuni pentru ten

Îngrijeşte-ţi faţa şi scapă de neplăcutele puncte negre şi coşuri cu un tratament pentru ten cu fulgi de ovăz,iaurt,lămâie,lapte degresat,castravete,unt şi miere. Se amestecă o jumătate de cană de unt topit cu trei sferturi de ceaşcă de lapte degresat,o felie de castravete pisat,o linguriţă de miere,două linguriţe de fulgi de ovăz,un sfert de ceaşcă de iaurt şi două linguriţe de suc de lămâie. Se aplică după ce faţa este bine curăţată înainte,se întinde pe faţă uşor,masând circular. Se lasă să acţioneze un sfert de oră şi se spală cu apă caldă.

O mască excelentă pentru tenul încărcat este şi masca cu miere Manuka,la care se poate adăuga suc de aloe vera,ulei de arbore de ceai sau scorţişoară. Mierea este un bun antibacterian şi curăţă faţa de infecţii şi ulei în exces,iar celelalte ingrediente îţi hrănesc tenul şi ajută la îndepărtarea şi vindecarea petelor de pe ten.

Tratamente pentru coşuri şi puncte negre – făina de porumb şi albuşul de ou,excelente pentru curăţarea tenului

Tratamentele faciale pe bază de fructe fac minuni pentru tenul cu coşuri şi puncte negre. Banana pisată şi amestecată cu miere se aplică pe faţă,se lasă să se usuce bine şi se îndepărtează cu apă caldă. Este un tratament simplu şi uşor de preparat. Un alt tratament simplu este strivirea câtorva căpşune,în care se amestecă un pic de făină de calitate. Se aplică pe ten,se lasă să se usuce şi se spală cu apă rece.

Făina de porumb se amestecă cu puţin lapte şi se masează faţa cu această compoziţie. Este un tratament excelent,deoarece făina de porumb are efect exfoliant şi elimină repede punctele negre.

Albuşul de ou este şi ele recomandat în tratamentul pentru coşuri şi puncte negre. Se bate un albuş de ou bine,se pune apoi o linguriţă de zeamă de lămâie şi se aplică pe faţă. Se lasă să acţioneze maximum 20 de minute,apoi se spală cu apă caldă. Mărul în amestec cu mierea este un tratament la fel de eficient. Se rade un măr,se amestecă cu 3 linguri de miere şi se aplică pe faţă timp de 10 minute. Apoi se clăteşte cu apă caldă.