Oana Lis şi-a cunoscut viitorul soţ în anul 1998, pe când Viorel Lis era primar general al municipiului Bucureşti (1997-1998, 1998-2000). La acea vreme, fostul edil era căsătorit şi avea doi copii, însă a divorţat de fosta soţie la scurt timp după ce a cunoscut-o pe frumoasa blondină. Oana şi Viorel Lis s-au cununat civil în anul 2011. Vedeta a povestit în cadrul unei emisiuni de pe Antena Stars că visul ei de a deveni mamă se poate concretiza, după ce a obţinut un certificat de părinte adoptator. 

„De când sunt cu Viorel am făcut de două ori brad. O să îmi iau nişte crengi să miroasă a brad. Cred că ar fi fost frumos dacă aveam un copil. După o anumită vârstă nu te mai bucură că vezi un brad în casă. Mi-am luat un certificat de părinte de adoptator. Eu am făcut paşii care erau de făcut. E destul de complicat cu el, atâtea frustrări, dar în situaţia dată este ok”, a explicat Oana, potrivit Ciao.ro

Referitor la apariţiile din spaţiul public sau tv, Viorel Lis nu le-a mai dat importanţă, motiv pentru care a fost văzut foarte rar. În spatele deciziei lui, se află de fapt problemele de sănătate. 

„Lucrurile au venit progresiv. A avut mici atacuri cerebrale de-a lungul timpului. Ultimul a fost acum cam un an de zile. Au rămas anumite urmări. Viorel nu a mai apărut la televizor cam de un an de zile, pentru că nu poate să vorbească foarte mult timp. După mult timp are anumite probleme de articulare a cuvintelor, oboseşte”, a spus, la un moment dat, Oana într-o apariţie tv, a mai precizat sursa citată. 

Ce documente sunt necesare pentru procesul de adopţie 

Potrivit Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), persoana sau familia care doreşte să adopte se va adresa DGASPC în a cărei rază teritorială domiciliază unul dintre adoptatori sau unui organism privat român autorizat (OPA) pentru realizarea procedurii de informare prealabilă şi pentru demararea procesului de evaluare”. 

După informare, persoana sau familia care doreşte să adopte va depune la DGASPC cererea privind eliberarea atestatului pentru adopţie, alături de următoarele documente:

 1. “copie de pe buletinul/cartea de identitate, permisul de şedere pe termen lung sau, după caz, cartea de rezidenţă permanentă;

 2. declaraţie autentică pe propria răspundere cu privire la locuirea efectivă şi continuă pe teritoriul României în ultimele 6 luni anterioare depunerii cererii de evaluare, neexistând absenţe temporare care cumulat să depăşească 3 luni;

 3. copie de pe certificatul de naştere;

 4. copie de pe certificatul de căsătorie sau hotărârea de divorţ/certificatul de divorţ, dacă este cazul;

 5. copie de pe titlul de proprietate sau alt document care să ateste dreptul de folosinţă a locuinţei;

 6. certificatul de cazier judiciar;

 7. adeverinţe de venit sau alte documente care atestă veniturile solicitantului/solicitanţilor;

 8. certificat/adeverinţă medical/medicală eliberat/eliberată de medicul de familie privind starea de sănătate şi eventualele boli cronice, însoţit/însoţită de rezultatul evaluării psihiatrice;

 9. declaraţia soţului care nu se asociază la cererea de adopţie, cu indicarea expresă a motivelor neasocierii;

 10. declaraţie autentică pe propria răspundere din care să rezulte că solicitantul/solicitanţii nu este/sunt decăzut/decăzuţi din drepturile părinteşti, precum şi referitor la faptul că nu are/au copil/copii în sistemul de protecţie specială;

 11. certificatul de cazier judiciar al persoanelor cu care locuieşte solicitantul;

 12. certificat/adeverinţă medicală eliberat/eliberată de medicul de familie privind starea de sănătate a celorlalte persoane cu care locuieşte solicitantul, cu menţionarea eventualelor boli cronice, însoţit/însoţită de rezultatul evaluării psihiatrice.

Documentele prevăzute la lit. f), h), j) şi l) se solicită şi pentru soţul adoptatorului, în situaţia în care acesta nu se asociază la cererea de adopţie”, se mai precizează în comunicatul oficial. 

„Pentru mine, Viorel este jumătatea mea”

Oana Lis l-a cunoscut pe Viorel pe când avea doar 18 ani, fiind primul bărbat din viaţa sa. 

Pentru mine, Viorel e jumătatea mea, bărbatul care mi-a schimbat viaţa şi fără de care nu mă văd trăind. M-am sfiit să declar acest lucru până acum, pentru că ştiu că lumea nu ar crede. Dar eu, fiind o fată săracă şi fără o familie normală care să îmi ofere un sprijin în viaţă, am considerat că averea mea cea mai mare e să mă păstrez virgină pentru un bărbat care să merite o astfel de onoare şi care să mă aprecieze. Erau şi alte vremuri şi fetele nu îşi începeau viaţa sexuală aşa devreme”, a mărturisit Oana Lis la un moment dat despre soţul ei, potrivit Libertatea.

FOTO Facebook @oana lis