Zacuscă cu păstrăv, reţeta de care te vei îndrăgosti

1 zacusca cu pastrav jpg jpeg

Sănătate curată şi un gust desăvârşit, asta vei obţine dacă alegi să prepari şi tu această reţetă de toamnă. Zacusca cu păstrăv nu are o complexitate mai mare decât cea normală, doar cu legume, însă la final papilele tale gustative îţi vor mulţumi. În plus, carnea de peşte conţine fier şi Omega 3, asigurând o parte din necesarul zilnic al organismului.

Ingrediente zacuscă cu păstrăv

Ai nevoie de:

(pentru 6 borcane de 400g )

  • 1 kg păstrăv
  • 500g ceapă
  • 350g morcovi
  • 1 kg gogoşari
  • 650ml ulei
  • 250ml oţet alimentar de 9°
  • 50g zahăr
  • 250 ml suc de roşîi
  • condimente (sare grunjoasă, foi de dafin, piper boabe, cimbru uscat, coriandru boabe) după gust

Mod de preparare:

Păstrăvul îl cureţi şi-l speli bine,îi tăi capul şi coadă (pe care le păstrezi pentru ciorbă de peste), după care îl pui într-o tavă sau într-un vas termorezistent împreună cu un pahar de ulei, unul de apă, unul de oţet şi condimentele enumerate, notează retetadelicioasa.blogspot.com.

Laşi peştele în cuptor, la foc mic, câteva ore bune (4-5 ore), până când toate oasele sunt macerate. Poţi să verifici dacă mai sunt oase cu o furculiţă.

Dacă nu ai cuptor, poţi să fierbi peştele sub capac, la foc foarte mic pentru acelaşi număr de ore.

Citeşte şi:  Cât te costă să faci zacuscă în casă. Preţ de cinci ori mai mic decât în supermarket

Oasele de peste sunt benefice pentru organismul uman şi pentru conţinutul foarte mare de calciu, de aceea nu te sfătuiesc să le îndepărtezi.

Dacă totuşi nu te încânta ideea de a mânca oasele, laşi peştele aproximativ 2 ore în cuptor sau la fiert şi apoi îl dezosezi.

Când peştele este gata poţi să-l mărunţeşti cu mixerul sau pur şi simplu cu furculiţă.

Gogosarii îi cureţi de cotoare şi de seminţe, îi speli bine şi-i dai prin maşînă de tocat.

La fel faci şi cu morcovii şi ceapă, cu menţiunea că fiecare legumă o pui într-o cratiţă separată la foc mic, cu ulei cât să nu se prindă de vas. Amesteci continuu şi laşi pe foc până se înmoaie morcovul şi gogosarul şi până când ceapă devine sticloasă, după care le pui pe toate într-un singur vas şi continui fierberea la foc mic.

Fiindcă fiecare legumă are timpul ei de fierbere, dacă le pui împreună de la început, cel puţîn una dintre legume va fi gata şi se va fierbe prea mult până când, de exemplu şi gogosarul e gata. Din acest motiv, ideal este că la început să le pregăteşti separat.

Citeşte şi: Zacuscă de ghebe moldovenească, reţeta gospodinelor din fiecare toamnă

Îţi mai recomand să foloseşti vase de tuci sau cele în care să nu se lipească zacuscă şi să nu pui nici o picătură de apă în compoziţie.

Adaugi peştele şi condimentele, restul de ulei şi sucul de roşîi în care ai dizolvat zahărul. Sucul de roşii îl poţi încălzi în prealabil că nu opreşti fierberea compoziţiei. Nu uită să amesteci constant în oală.

Când uleiul a ieşit la suprafaţă înseamnă că zacusta este gata de pus în borcane sterilizate în prealabil în cuptor la 200 grade. Dacă pui zacusta fierbinte în borcane reci (la temperatura camerei), ţine vârful unui cuţit sau alt metal sub borcan, că el să nu crape. Cu lama unui cuţit poţi să amesteci în borcan că să iasă golurile de aer. Este bine să laşi aproximativ 1cm spaţiu la gură fiecărui borcan şi să pui o jumătate de aspirina, că să nu fermenteze zacuscă.

Capsezi bine borcanele şi le pui la răcit sub o pătură pentru o noapte, după care le păstrezi într-un spaţiu răcoros.

Sursa: http://retetadelicioasa.blogspot.com/ Foto: a1.ro



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg