Coada de cal

O consideri,poate,o coafură pentru tinere. Dar nu mai e de mult aşa! Mai nou,o poartă cu stil şi femeile mature. Poţi alege o coadă prinsă jos,cu sau fără volum. Prinde bretonul cu un ac de păr,pe o parte,pentru un aspect cât mai sofisticat.

De evitat:coada de cal prinsă foarte sus! Într-adevăr,e mai degrabă pentru adolescente.

Şuviţe pe o parte

Bretonul ţi se pare prea tineresc,iar o frunte liberă îţi înăspreşte trăsăturile,îmbătrânindu-te? Alege tunsorile cu şuviţe pe o parte a feţei. Atenţia va cădea asupra ochilor. Reţine că şuviţele drepte vor crea impresia de subţiere a feţei,în timp ce buclele îţi vor face faţa să pară mai rotundă!

De evitat:şuviţele prea groase,cu prea mult volum!

Cărare pe-o parte

Cărarea pe mijlocul capului poate fi o alegere bună dacă ai faţa rotundă,dar chiar şi aşa,odată cu vârsta,evit-o! O astfel de pieptănătură vine la pachet cu un efect de înăsprire a trăsăturilor. Soluţia? Cărarea pe o parte,pentru că echilibrează trăsăturile. Încearc-o mai ales pentru tunsorile bob!

De evitat:volumul exagerat!

Coafurile cu volum

Îndrăzneşte să încerci o tunsoare cu volum! Odată cu trecerea anilor,părul devine tot mai puţin bogat,iar volumul este considerat un semn al părului sănătos. Asta în timp ce coafurile mult prea plate dau impresia de neglijenţă. Pentru mai mult volum,aplică o spumă pe părul ud şi usucă-l,folosindu-te de o perie rotundă.

De evitat:prea mult fixativ,pentru că poate crea un aspect artificial.

Şuviţe mai deschise

Dacă vrei ca tenul tău să pară mai luminos,deci mai tânăr,optează pentru câteva şuviţe mai deschise decât restul părului. E un truc care face părul să pară mai voluminos,iar pielea să pară mai strălucitoare. Reţine că şuviţele blonde se potrivesc doar părului blond. Pentru a nu crea un aspect vulgar,e nevoie ca şuviţele mai deschise să nu se îndepărteze prea mult de nuanţa întregului păr.

De evitat:culorile de păr prea închise,care înăspresc trăsăturile!

Bob filat

Dincolo de faptul că e de câţiva ani tendinţa dominantă în materie de hair,bobul te face să arăţi mai tânără cu câţiva ani. Şi tot mai multe femei trecute de 40 de ani preferă bobul. Este recomandat cel lejer,care lasă părului libertate de mişcare.

De evitat:tăieturile foarte drepte!

Nuanţe deschise

Odată cu trecerea anilor,începi să renunţi la culorile închise de păr sau la cele foarte puternice. Şi bine faci! Pentră că acestea accentuează trăsăturile,dând chipului un aspect de duritate. În plus,ele evidenţiază orice defect al pielii,orice rid!

De evitat:decolorarea. Încearcă o trecere treptată de la o nuanţă la alta!

Părul împletit

Există specialişti care vorbesc serios când spun că părul împletit nu e coafura copilăriei. Că poate fi adaptat oricărei vârste. La mare căutare e coada împletită şi răsucită în jurul capului. Sau şuviţa împletită şi prinsă pe o parte. Dar există şi femei care nu au purtat aşa ceva nici în copilărie. Dacă nu eşti adepta unui stil romantic sau retro,nu încerca împletiturile! Nu vrei să amuzi pe nimeni.

De evitat:o coadă strâns împletită,cu cărare pe mijloc! Să porţi părul împletit la 40 de ani e,oricum,destul de riscant.

Cocul şic

Dacă părul tău are o lungime medie,de care te-ai plictisit,dar nici n-ai vrea să-l tunzi,alege un coc elegant. Foloseşte un accesoriu de păr special pentru coc (îl găseşti şi în hypermarket-uri!),iar pentru breton,alege bentiţe simple sau agrafe extravagante.

De evitat:cocul prea strâns,cu părul lipit de cap.

Buclele

Tendinţele merg pe bucle lejere. Dacă ai părul lung,renunţă la placă şi împrieteneşte-te cu ondulatorul. Părul lung şi drept înăspreşte trăsăturile,pe când părul ondulat – dimpotrivă! Alege onduleurile naturale,într-un stil voit neglijent. Inspiră-te de la Sarah Jessica Parker!

De evitat:Buclele care stau nemişcate,încărcate de fixativ!