1.Foloseşte produse de îngrijire a părului speciale.

 Acestea conţin ingrediente care-ţi hidratează părul,îi redau strălucirea şi-l protejează împotriva efectelor nedorite ale soarelui.

2. Nu uita de balsam

Dacă părul se electrizează după şamponare,poţi preveni acest lucru aplicând la final un balsam uşor,care-ţi hidratează părul şi-i oferă strălucire. Ai părul gras? Apelează la un ser pentru vârfuri pe care să-l aplici după uscarea acestuia.


3. Apelează la măşti

O dată pe săptămână foloseşte tratamente şi măşti regeneratoare sau aplică pe vârfuri ulei de jojoba sau de măsline. Acoperă-ţi capul cu o pungă de plastic şi dormi aşa. Astfel,vei hrăni vârfurile despicate,fără a-ţi face probleme de îngrăşarea părului.


4. Încearcă să renunţi la placă,la ondulator şi la foehn.

Dacă ai părul creţ,lasă-l să se usuce natural,fără a-l pieptăna şi vei obţine nişte onduleuri minunate.


5.Când mergi la plajă nu trebuie să-ţi lipsească pălăria de soare.

Încearcă să foloseşti şi un spray de păr îmbogăţit cu filtre UV. Şi nu uita:când ajungi acasă trebuie să-ţi speli bine părul (apa din piscină sau apa sărată de mare degradează părul).


6.Tunde-ţi vârfurile la fiecare 6 săptămâni.

În perioadele calde părul creşte mai repede,dar se şi deteriorează mai repede.


7. Împleteşte-ţi părul

Încearcă pe cât posibil să-ţi ţii părul strâns pentru a evita deteriorarea vârfurilor şi expunerea întregii lui suprafeţe la soare. Îţi poţi cumpăra clame colorate şi agrafe cu flori mari,care-ţi vor asigura o apariţie exotică,în tendinţe sau îţi poţi împleti părul în diferite feluri.


8. Nu-l mai vopsi

În perioada verii evită pe cât posibil să-ţi vopseşti părul,mai ales înainte de concediu. Nu faci decât să contribui la uscarea şi la deteriorarea lui. În plus,sarea,clorul şi soarele îţi pot schimba culoarea părului. Dacă totuşi trebuie să te vopseşti,fă-o cu cel puţin zece zile înainte de a merge în vacanţă la mare.


9. Frumuseţea părului porneşte şi din interior.

Aşadar,pentru a ajuta părul să crească frumos,e bine să iei suplimente de vitamine cum ar fi A sau D12. De asemenea încearcă să consumi alimente bogate în proteine,cum ar fi carne de pui,alune,lapte sau ouă.


10.Masajul capilar revigorează părul.

Aşadar,când ai timp,relaxează-te cu un masaj,prin mişcări circulare,începând de la ceafă spre frunte.