Cum putem să ne menţinem mâinile hidratate iarna?

Îngrijirea mâinilor cu creme potrivite înseamnă să spui „adio” pielii uscate şi crăpate! Ideal ar fi să aplicaţi crema de mâini înainte de culcare,pentru ca aceasta să acţioneze pe tot parcursul nopţii. Are un efect şi mai puternic dacă,după ce aţi aplicat-o într-un strat foarte subţire,vă puneţi nişte mănuşi,de preferat din bumbac,pe care să le ţineţi pe mâini întreaga noapte.

Unele femei apelează la băi ale mâinilor în ulei. Sunt eficiente?

Pentru mâinile uscate,în special iarna,vă recomand să le înmuiaţi pentru 15 minute,o dată pe săptămână,într-un amestec din ulei de argan,ulei pur de migdale dulci,ulei  de trandafir cilian,ulei de avocado,ulei pur de jojoba,de macadamia,din sâmbure de strugure,de măsline,unt de karite şi ulei bogat de migdale argan. Acest complex împiedică uscarea pielii şi încetineşte procesul de îmbătrânire.

Cât de bun este extractul de aloe vera în cremele pentru mâini?                 

Mâinile uscate şi pielea exfoliată de la nivelul degetelor reprezintă una dintre cele mai acute probleme de sezon,acest fenomen fiind agravat de expunerea prelungită a mâinilor la apa caldă şi la temperaturile scăzute. Aloe vera este renumită pentru proprietăţile sale de cicatrizare şi hrănire. Avantajul ei constă şi în faptul că este uşoară şi nici nu lasă pielea mâinilor unsuroasă!

Mai  multe informaţii veţi găsi pe www.oana-turcu.ro.