Bogată în calciu, magneziu, zinc, cupru şi potasiu, argila verde este recomandată mai ales persoanelor cu tenul gras sau mixt. Extern, este utilizată pentru proprietăţile sale de absorbţie, catifelare, purificare, precum şi de vindecare. Astfel, măştile cu argilă verde favorizează închiderea porilor dilataţi, îndepărtează efectul de piele lucioasă şi tratează acneea. Se ţin pe faţă aproximativ 20 de minute, apoi se spală chipul cu apă călduţă.

Mască cu argilă verde şi miere

Dacă tenul tău este gras, amestecă într-un bol 3 linguri de miere şi una de argilă verde, până când obţii o compoziţie omogenă. Aplică pasta pe faţă, folosind degetele, cu mişcări circulare. Evită zona ochilor şi a gurii. Ţine masca aproximativ 20 de minute, apoi clăteşte cu apă caldă. Mierea hidratează, iar lutul purifică tenul. Astfel, pielea ta va fi mai moale, mai mult timp!

Mască cu argilă verde, lămâie şi ulei de arbore de ceai

Pentru a scăpa de coşuri şi de punctele negre, încearcă o mască cu lămâie, ulei de arbore de ceai şi lut. Uleiul de arbore de ceai oferă pielii elasticitate, catifelare şi strălucire, iar lămâia usucă pustulele purulente. Amestecă într-un vas de sticlă pudra de argilă, 3 picături de ulei şi sucul de la o lămâie. După ce pasta devine moale, aplic-o uniform pe faţă. Insistă pe zonele afectate de acnee şi evită ochii, pleoapele şi zona gurii. Las-o să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte cu apă la temperatura camerei.

Mască cu argilă verde, castravete şi miere de salcâm

Masca de faţă cu castravete, lut şi miere de salcâm este excelentă pentru tenul palid şi lipsit de vitalitate. Te scapă de semnele de oboseală, precum şi de pungile de sub ochi. Spală un castravete, taie 2 felii şi apoi pisează-le cu o furculiţă până obţii o pastă. Adaugă 2 linguri de miere de salcâm şi 2 linguri de argilă verde. Amestecă bine compoziţia, apoi aplică pe faţă şi ţine aproximativ 15 minute. Lutul îndepărtează celulele moarte de pe piele, iar în combinaţie cu castravetele, ajută la hidratarea şi curăţarea feţei. Tenul tău va căpăta un aspect proaspăt, luminos şi îngrijit.

SFATURI

•Înainte să aplici masca din lut, demachiază-te, apoi umezeşte-ţi pielea cu apă.

•Dacă vrei să pregăteşti o mască cu argilă verde, utilizează un vas de sticlă sau de ceramică şi o lingură de lemn. Evită metalul şi plasticul, deoarece duc la degradarea ingredientelor benefice.