Fără alcool şi ţigări

Deşi se spune că totul trebuie consumat cu moderaţie,ar trebui să faci excepţie de la această regulă când vine vorba de aceste obiceiuri. Alcoolul are capacitatea de a grăbi deshidratarea pielii,iar ca efect ridurile pot apărea înainte de vreme. De asemenea,băuturile alcoolice slăbesc capilarele,favorizând asimilarea de apă în ţesuturi,ceea ce în timp duce la ridarea tenului. Pe de altă parte,fumatul scade masa musculară şi muşchii nu vor mai avea capacitatea de a menţine pielea fermă.

Foloseşte doar creme hidratante şi antirid

Atunci când achiziţionezi o cremă ai grijă ca aceasta să fie îmbogăţită cu vitaminele A,C şi E precum şi cu retinol sau retinil,două substanţe care menţin fermitatea pielii,pentru ca tu să ai un ten fără riduri sau linii de expresie. Atunci când ieşi afară,în special vara nu uita să-ţi protejezi pielea de razele nocive ale soarelui,cu ajutorul cremelor cu factori de protecţie. În sezonul cald este indicat să foloseşti un factor de protecţie mai ridicat decât iarna sau toamna,deoarece şi radiaţiile sunt mai puternice.

Citeşte şi:

Cum putem scăpa de ridurile de pe frunte

Sfaturi anti-îmbătrânire pentru tenul tău

Curăţare şi exfoliere

Pielea deshidratată scoate mai tare în evidenţă ridurile decât cea hidratată. Pentru a avea un ten sănătos este bine să-ţi cureţi şi să-ţi exfoliezi pielea în mod constant. Poţi apela pentru spălare la produsele din comerţ,dar ai grijă ca PH-ul acestora să fie unul cât mai apropiat de cel al pielii şi evită pe cât posibil săpunurile clasice. În ceea ce priveşte exfolierea,nu te sfii să apelezi la măştile făcute în casă cum sunt cele pe bază de zahăr,deoarece se comportă delicat cu tenul tău.