Dacă ai tenul mixt,trebuie să iei în considerare includerea anumitor ingrediente naturale în rutina ta de înfrumuseţare. Ingredientelevor acţiona eficient pe acest tip de piele,deoarece sunt potrivite pentru ambele tipuri – gras şi uscat.

Pentru tenul mixt,foarte importantă este exfolierea pielii,cel puţin o dată pe săptămână. În acest fel,vor fi îndepărtate impurităţile care s-au acumulat pe tegument şi care sunt cauza principală a afecţiunilor dermatologice. În acest sens te vor ajuta măştile faciale exfoliante.

Citeşte şi:Măşti uimitoare cu castravete pentru orice tip de ten

Sfat:Efectuează un test pe pielea ta înainte de a aplica masca. Astfel verifici dacă ingredientele folosite acţionează pozitiv sau nu pe tegument.

Mască facială exfoliantă pe bază de ulei esenţial de nucă de cocos şi zahăr brun

Ai nevoie de:

-1 ½ lingură de ulei esenţial de nucă de cocos
-1 lingură de zahăr brun
-1 lingură de cacao pudră

Mod de preparare şi aplicare:

Pune într-un vas toate ingredientele şi amestecă-le cu o lingură. Aplică pasta obţinută pe piele prin mişcări circulare şi las-o să acţioneze 20 de minute,după care clăteşte cu apă călduţă.

Mască facială exfoliantă pe bază de afine şi miere

Ai nevoie de:

-1 ceaşcă cu afine
-1 lingură de miere
-1 lingură de zahăr granulat

Mod de preparare şi aplicare:

Pune într-un vas afinele şi pasează-le cu furculiţa. Adaugă mierea şi zahărul şi amestecă cu lingura. Aplică pasta obţinută pe faţă şi las-o să acţioneze 30 de minute,după care clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul o dată la două săptămâni.  

Citeşte şi:Vitaminele frumuseţii

Mască facială exfoliantă pe bază de zahăr de trestie

Ai nevoie de:  

-2 linguri de zahăr de trestie
-4 picături de ulei esenţial de lavandă,combinat cu un ulei vegetal

Mod de preparare şi aplicare:

Amestecă cele două ingrediente şi aplică pe faţă pasta obţinută. Las-o să acţioneze 5 minute,după care foloseşte un toner. Repetă tratamentul o dată la o lună pentru a menţine pielea curată.

Credit foto:boldsky.com