Iată care sunt greşelile pe care le faci!

Sari peste fondul de ten

Ai putea crede că mai mult machiaj te poate face să pari mai bătrână,însă asta este complet greşit. Este drept că un fond de ten aplicat greşit este mai rău decât dacă sari complet peste el,dar cel mai bine ar fi să înveţi să îl aplici corect,spune make-up artisttul Melissa Silver de la Maybelline New York. Fără acesta,tonul pielii este tern în anumite locuri,strălucitor în altele (acolo unde ai plicat anticearcăn),şi vizibil roşiatic în altele. 

Pentru pielea uscată,aplică un fond de ten lichid sau o cremă hidratantă colorată şi întinde-o uniform cu ajutorul unui burete uşor umed.

Vrei un machiaj mult prea natural

Chiar şi cea mai frumoasă piele are nevoie de fond de ten pentru a uniformiza tonul tenului şi a netezi pielea. În plus,faţa ta va avea un aspect impecabil,radiant.

Pentru a găsi cea mai bună culoare pentru pielea ta,trebuie să testezi produsul pe obraz,aproape de linia maxilarului.  Dacă ai dubii cu privire la ce ton să alegi,ia un produs care este uşor mai închis la culoare decât pielea ta. Aşa vei evita să arăţi ca şi când te-ai fi dat cu var. 

Aplicarea incorectă a blush-ului

O greşeală frecventă de machiaj:aplici blush-ul incorect,dând un efect de cerc roşiatic pe obraz.  Aplicat corect,fardul de obrazar trebui să arate ca un fard de obraz. Aşa că,în loc să te concentrezi pe punerea în evidenţă a obrajilor,întinde blush-ul cu o perie de-a lungul pomeţilor,folosind centrul ochiului ca punct de pornire. Dacă îl întinzi în sus,creezi impresia că şi faţa este trasă în sus.

Alegerea blush-ului în culoarea greşită

Atunci când blushul nu este armonios cu culoarea buzelor,poate părea aspru. Alege culori care sunt moi şi naturale,oferind obrajilor o strălucire proaspătă. Femeilor cu pielea deschisă la culoare li se potrivesc cel mai bine nuanţele de roz şi piersică. Roz şi piersică funcţionează bine şi pe tonuri de piele medii,în timp ce coral,orange,fructe de pădure şi un bronz bogat completează bine un ten închis la culoare.