Acneea este o afecţiune deseori întâlnită în cazul adolescentelor,însă nu este exclus ca ea să apară şi la femeile de peste 25-30 de ani.

În cazul de faţă,vom discuta despre acneea atât de inestetică apărută în zona feselor. Debra Jaliman,medic dermatolog,explică exact cauza apariţiei acestor inflamaţii:foliculita.

,,Coşurile apărute la nivelul feselor sunt rezultatul celulelor moarte de la nivelul pielii şi a bacteriilor care se strâng în foliculii de păr'',explică medicul dermatolog. În plus,specialistul susţine că femeile care practică un sport sau care poartă îmbrăcăminte sau lenjerie strâmte,din materiale sintetice,sunt mult mai predispuse apariţiei acestui tip de afecţiune.

Alege un produs pe bază de benzoil peroxid

Pentru a ridica inflamaţiile roşiatice de la nivelul pielii,Jaliman recomandă folosirea unui produs de curăţare pe bază de benzoil peroxid. Deşi acest ingredient este folosit în mod normal ca un tratament şoc aplicat doar pe zonele inflamate,această substanţă activă este extrem de eficientă în tratarea şi vindecarea foliculitei:usucă şi ajută la desprinderea celulelor moarte care înfundă foliculii.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro.