Spală-te pe dinţi după ce consumi alimente care pătează

După ce consumi dulciuri,cafea sau vin roşu este indicat să te speli imediat pe dinţi pentru a preveni îngălbenirea dinţilor. Însă,ţine cont că nu este recomandat să faci acest lucru dacă ai mâncat,înainte,alimente acide,întrucât acestea reduc stratul de protecţie al dinţilor,iar prin perierea lor îi poţi distruge mai uşor.

Schimbă-ţi periuţa o dată la 2-3 luni

Periuţa de dinţi este gazda perfectă pentru bacteriile care dăunează sănătăţii dinţilor,asta în cazul în care nu o schimbi o dată la 2-3 luni. Specialiştii susţin că nu este indicat să frecăm dinţii şi gingia pentru a obţine rezultate mai bune. Din contră,o astfel de metodă poate afecta dantura,de aceea este recomandat să periem dinţii cu mişcări circulare.

Fă gargară cu oţet din cidru de mere

Oţetul din cidru de mere elimină petele de pe dinţi,omoară bacteriile din cavitatea bucală şi ajută la albirea dinţilor. Aşadar,în fiecare dimineaţă fă gargară cu oţet din cidru de mere şi vei vedea că rezultatele pozitive nu vor întârzia să apară.

Foloseşte bicarbonat de sodiu

O dată pe săptămână spală-te pe dinţi cu bicarbonat de sodiu. Acest remediu natural ajută la îndepărtarea petelor şi la albirea dinţilor. Însă,în cazul în care îţi simţi gingiile mai sensibile,este indicat să foloseşti sare în locul bicarbonatului de sodiu.

Info:Nu uita sa te speli pe dinţi,dimineaţa,când te-ai trezit şi,seara,înainte de culcare. Aceste momente sunt cruciale,deoarece pe timpul nopţii avem mai puţină salivă (previne apariţia plăcii bacteriene) decât ziua.