1. Hidratează pielea

Cea mai raspandită utilizare a uliului de argan este cea de loţiune hidratantă. Fiind un ulei plin de vitamina A, C şi E, acesta protejează şi catifelează pielea. Ca şi secret pentru reducerea ridurilor, poţi aplica 2-3 picaturi de ulei în crema ta pentru faţă.

2. Reduce petele lăsate de acnee

Fiind bogat în acid linolenic, ajută la reducerea inflamaţiei produsă de acnee, ajută în timp la vindecarea celulelor pielii şi elimină petele lasate. Iar dacă ai probleme cu acneea, îţi poţi prepara singură propriul toner de faţă : prepară o cană de ceai verde, las-o sa ajungă la temperatura camerei, iar la sfârşit adaugă 2-3 picaturi de ulei de argan. Îl poţi folosi de fiecare dată după curăţarea pielii.

3. Elimină mătreaţa şi hidratează scalpul uscat

Uleiul de argan este bogat în vitamine şi antioxidanţi, ajută la reducerea inflamaţiei si uscării scalpului. Un truc simplu este să încălzeşti 5-6 picături de ulei de argan între palme şi să masezi uşor pe scalp.

4. Oferă strălucire părului

Uleiul de argan oferă substanţe nutritive esenţiale pentru firul de păr, îl face mult mai strălucitor, fin şi rezistent la rupere. Poţi aplica zilnic câteva picături de ulei, doar pe lungimea firului de păr .

5. Poate fi folosit ca şi balsam de păr

Îl poţi înlocui cu produsele tale de întreţinere, trebuie doar să-l aplici pe parul umed, îl lasi să acţioneze 5 minute şi îl clatesti cu apă caldă. Acesta va hidrata şi catifela părul datorită conţinutului bogat de acizi graşi şi vitamina E.