1. Ceai pentru scăderea tensiunii - Ceaiul negru

Potrivit medicilor, ceaiul negru este un ceai pentru scăderea tensiunii. Este recomandat pentru prevenirea bolilor de inimă, scăderea tensiunii arteriale, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, împotriva durerilor de cap şi a cheagurilor de sânge. Oxidanţii şi flavonoidele pe care le conţine stimulează vasodilataţia coroniană. Se prepară din 2 g de plantă la 200 ml de apă care se lasă la infuzat 4 minute. Se bea de 3 ori pe zi, într-o cură de 6 luni.

2. Ceaiul de hibiscus

Tensiunea arterială poate fi ţinută sub control cu ajutorul ceaiului de hibiscus, graţie proprietăţilor sale diuretice. Excesul de apă este eliminat împreună cu antocianii, stimulând contracţia vaselor de sânge care va determina micşorarea valorilor crescute ale presiunii arteriale. Fă-ţi acest ceai pentru scăderea tensiunii din 2 linguri de flori de hibiscus şi 250 ml de apă. După 20 de minute strecoară. După ce s-a răcit, îl poţi îndulci cu miere.

3. Ceai pentru scăderea tensiunii - Ceaiul de păducel

Datorită acidului triterpenic, acesta contribuie la dilatarea vaselor coronariene şi este folosit pentru ameliorarea afecţiunilor cardiace precum hipertensiunea şi hipotensiunea. Normalizează activitatea inimii, fiind recomandat şi celor care suferă de tahicardie, aritmie, ateroscleroză sau cardiopatie ischemică. Ceaiul se obţine dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă fierbinte. Laşi 15 minute la infuzat, iar la final strecori. Bea 2 căni pe zi, dimineaţa şi seara.

4. Ceaiul de rostopască

Vasodilator, ceaiul de rostopască reuşeşte să scadă tensiunea arterială, fiind indicat şi persoanelor cu colesterolul mărit sau celor care suferă de ateroscleroză. Prepară acest ceai pentru scăderea tensiunii dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă fierbinte. Strecoară după 15 minute de infuzat. Bea o cană zilnic, consumându-se 1-2 linguri, la un interval de 3 ore.

5. Ceai pentru scăderea tensiunii - Ceaiul de ciuboţica-cucului

Bogat în vitamina C, acest ceai are proprietatea de a regla circulaţia la nivelul inimii. Este recomandat atât în tratarea hipertensiunii, cât şi a hipotensiunii. Poate fi folosit şi în cazul cardiopatiei ischemice, tahicardiei şi a miocarditei. Prepară-l din 1-2 linguriţe de flori mărunţite şi o cană de apă, pe care le laşi să dea în clocot 3 minute şi strecori. Se beau zilnic 2-3 căni. Este contraindicat persoanelor alergice la aspirină.