Îţi schimbi locul

Dacă scaunele la masă sunt prestabilite, este de prost-gust să nu fii de acord cu aranjarea lor şi să îţi doreşti să îţi schimbi locul cu altcineva, doar din dorinţa de a fi mai aproape de o persoană care îţi este uşor de agreat. Dacă ai un conflict serios cu cel sau cea lângă care eşti nevoită să te aşezi, poţi comunica din start acest lucru, apelând la diplomaţie.

Îţi verifici telefonul

Nu numai că este nepoliticos să nu participi activ la discuţie, dar arăţi că eşti nepăsătoare la cei din jurul tău dacă stai cu telefonul în mână. Este normal să îţi verifici apelurile sau mesajele când situaţia o cere, însă nu transforma acest obicei într-o situaţie care te-ar dezavantaja.

Mănânci înainte

Oricât de foame sau poftă ţi-ar fi, nu poţi mânca până ce gazda şi ceilalţi invitaţi nu s-au aşezat la masă şi nu au fost serviţi. Este greşit să mănânci prima, fără să îi mai aştepţi, întrucât vei da dovadă de educaţie proastă. În plus, te-ai gândit că mâncarea ar putea fi foarte fierbinte?

Te ridici constant

Este normal să ai nevoie la toaletă în timpul mesei sau să vrei să te speli pe mâini înainte de masă, însă dacă trebuie să îi deranjezi pe toţi ceilalţi invitaţi doar pentru a te ridica, mai bine rămâi legată de scaun până la terminarea evenimentului. Când te ridici de la masă, arăţi involuntar că nu eşti interesată să participi la discuţie.

Uiţi să mulţumeşti

Orice invitaţie trebuie „răsplătită“ cu mulţumiri, altfel gazdele vor considera că nu te-ai simţit bine în prezenţa lor, că mâncarea nu a fost pe placul tău sau pur şi simplu organizarea lasă de dorit. Încearcă să fii amabilă cu toţi ceilalţi invitaţi şi să rămâi în relaţii bune, fiind recunoscătoare pentru felul lor primitor.

Sursă foto: www.pexels.com