Mărime prea mică

Cu siguranţă că îţi doreşti să arăţi minunat şi să fii în cea mai bună formă. Nu te ajuta însă să îţi cumperi din timp o rochie mai mică cu câteva măsuri, în ideea că până la ziua nunţii vei da jos kilogramele nedorite. Se poate întâmpla să nu reuşeşti să scapi de toate, chiar dacă ai grijă la alimentaţie şi faci sport. Cel mai bine ar fi să îţi achiziţionezi rochia cu puţin timp înainte de data nunţii.

Nu gestionezi corect bugetul

Dacă vrei să eviţi situaţiile în care ajungi te stresezi inutil înaintea nunţii din cauza bugetului, pe care l-ai depăşit cu mai mult decât ai plănuit iniţial, nu cheltui foarte mulţi bani pe rochie. Organizarea nunţii poate fi destul de scumpă, în special când ai un buget restrâns. Alege lucruri de bun gust, însă care să se încadreze în banii pe care tu şi viitorul tău soţ îi aveţi.

Refuzi să ceri ajutor

Probail că vrei să ţii lucrurile sub control şi consideri că nimeni nu poate face acest lucru mai bine ca tine. Totuşi, situaţia te poate copleşi la un moment dat pentru că sunt atât de multe detalii de pus la punct...Gândeşte-te doar câţi oameni dornici să te ajute ai prin preajmă, în special domnişoarele de onoare, rudele, prietenii. Apelează la ajutorul persoanelor în care ai cea mai mare încredere, care au gusturi bune şi care te cunosc cel mai bine, încât te pot sprijini să iei cele mai bune decizii.

Nu ştii exact ce tip de rochie vrei

Ia-ţi timpul necesar pentru a merge în magazine şi să probezi diferite tipuri de rochie, pentru a vedea ce te avantajează. Ţine cont de stilul tău, de personalitatea ta, ia în considerare şi aspectul în care vrei să te simţi în acelaşi timp şi confortabil. În orice caz, ultimul lucru pe care vrei să îl faci, e să mergi într-un magazin fără să ai absolut nici cea mai mică idee ce îţi doreşti. Şi cel mai important, alege rochia de care te îndrăgosteşti din prima, fără a fi nevoie să găseşti argumente pentru care ar merita să o cumperi.

Eviţi să cumperi de pe internet

Poţi găsi o mulţime de site-uri cu ateliere care fac rochii de nuntă, uneori chiar de la zero, poate chiar după schiţele tale, ori poţi alege dintre modelele existente deja. Sunt perioade în care poţi găsi rochii de la designeri renumiţi la reduceri, însă trebuie să cauţi şi să urmăreşti ofertele. Dacă ai găsit rochia pe care ţi-o doreai, însă e o mărime un pic mai mare, poţi lua în considerare şi varianta în care o poţi modifica în funcţie de dimensiunile corpului tău, la croitor, ca să-ţi vină ca turnată.