Dar studiile spun că fiecare zi în care adormim nedemachiate ne îmbătrâneşte cu până la 5 zile. Asta însemnă că este foarte important ca fiecare femeie să se demachieze de fiecare dată. Iată mai jos 5 motive pentru care demachierea tenului seara ar trebui să devină o obişnuinţă:

1. Reduce cantitatea de sebum

Demachierea tenului seara va reduce cantitatea de sebum, eliminând totodată bacteriile care conduc la apariţia acneei. În acest mod, vei scăpa mult mai rapid de imperfecţiunile pielii. În plus, fără să realizezi, în decursul unei zile îţi atingi de nenumărate ori faţa cu mâinile făcând-o să devină cea mai expusă parte a corpului la bacterii.

2. Cremele de noapte au un efect mult mai intens asupra tenului curat

Îndepărtându-ţi machiajul, sebumul şi murdăria, le oferi produselor de îngrijire, în special, cremelor de noapte, o bază mult mai propice pentru o eficienţă maximă. În timpul somnului, pielea se află în repaus permiţând ingredientelor active să pătrundă în epidermă, accelerând metabolismul celulelor. Acest proces este esenţial dacă îţi doreşti un ten sănătos, tânăr şi frumos pentru o lungă perioadă.

3. Contribuie la păstrarea vitalităţii pielii

Tenul are propriul mecanism de exfoliere, constând în îndepărtarea celulelor moarte. Însă, dacă pielea este acoperită cu produse de make-up nu va putea să îşi ducă la bun sfârşit procesul, rezultând un ten obosit, uscat şi lipsit de prospeţime.

4. Protejează sănătatea zonei ochilor

Dacă nu obişnuieşti să îţi cureţi faţa de machiaj, este posibil ca pe timpul nopţii să te freci la ochi provocând ruperea şi fragilizarea genelor. De asemenea, poţi căpăta iritaţii sau posibile infecţii ale ochilor. De aceea, pentru a evita astfel de probleme, nu uita să îţi cureţi bine tenul cu un demachiant delicat potrivit pielii tale.

5. Vei evita murdărirea feţei de pernă

Dacă alegi să te bagi în pat fără să îţi fi curăţat faţa în prealabil, cu siguranţă, faţa de pernă se va murdări considerabil, iar în următoarea seara, toată această murdărie se va reîntoare pe piele, contribuind la apariţia imperfecţiunilor. Un ten curat înseamnă o piele sănătoasă, aşa că evită orice acţiune ce i-ar putea dăuna sănătăţii şi frumuseţii tale şi optează pentru produse naturale, care nu afectează epiderma.

Credit foto: beautybridge.com