Pentru dezvoltarea firului de păr   

Uleiul hrăneşte firul de păr, astfel încât să se dezvolte şi să crească mai repede. Uleiul acţionează ca un agent de umplere şi prin masaj regulat, ajută la recâştigarea proteinelor, vitaminelor şi a altor substanţe nutritive pierdute.

Pentru stimularea circulaţiei sângelui

Masajul ajută la deschiderea porilor şi o mai bună absorbţie a uleiului, îmbunătăţind în acelaşi timp şi circulaţia sangvină la nivelul scalpului. Aplicarea uleiului pe păr întăreşte firul de la rădăcină şi, de asemenea, ajută la creşterea sănătoasă a podoabei capilare.

Pentru prevenirea infecţiei fungice şi bacteriene

Când porii scalpului sunt închişi, creşte riscul de infecţie fungică şi bacteriană. Acest lucru provoacă probleme precum căderea firelor şi apariţia mătreţii. Uleiul acţionează ca un tratament antibacterian şi menţine podoaba capilară sănătoasă.

Pentru prevenirea şi combaterea mătreţii

Problema mătreţii apare din cauza scalpului uscat, care la rândul să provoacă mâncărime şi iritaţie. Masând scalpul cu ulei, vei stimula glandele să producă mai mult ulei natural, ceea ce ajută la hrănirea scalpului.

Pentru protejarea părului de razele UV

Uleiul pe care-l aplici pe păr îl protejează de razele dăunătoare ale soarelui. În plus, pe lângă faptul că hrăneşte firul de păr de la rădăcină, îl menţine strălucitor şi mătăsos.

Aplică o dată la 10 zile ulei pe părul umed (după ce l-ai spălat şi nu s-a uscat de tot).

Vei găsi foarte multe feluri de uleiuri, dar important este să-l alegi pe cel care-ţi va rezolva problemele podoabei capilare şi care să fie potrivit pentru tipul de păr pe care-l ai.


Credit foto: www.healthysolo.com