Nu este vorba de timpul de dormit,dar cu toate acestea,te-ai putea confrunta cu cearcănele şi pungile de sub ochi. Acestea sunt semnede epuizare,oboseală,probleme respiratorii,nivelul sporit de consum de cafeină sau stres. Dar acestea pot fi eliminate cu ajutorul unor remedii naturale foarte eficiente.

Iată care sunt cele mai eficiente remedii pentru eliminarea pungilor de sub ochi:

Pune un prosop umed pe ochi

În fiecare seară,înainte de a merge la culcare,lasă un prosop umed în frigider. Dimineaţa,când te trezeşti,pune-l pe frunte şi ochi. La fel de eficientă este şi aplicarea unei măşti pentru ochi,care acţionează în acelaşi mod. Trebuie lăsate 5 minute. Aceste două căi de atac sunt eficiente şi ajută la reducerea inflamaţiei.

Plicuri de ceai aplicate pe ochi

După ce ai preparat ceai,nu arunca plicurile folosite,ci pune-le în frigider. Aplică-le pe ochi şi lasă-le să acţioneze 20 de minute. După ce au trecut cele 20 de minute,clăteşti bine zona ochilor cu apă. Vor oferi cele mai bune rezultate. Nu numai că vor reduce inflamaţia,ci va duce la dispariţia pungilor de sub ochi.

Aplică felii de castravete

După ce ai terminat tratamentul cu plicurile de ceai,aplică câte o felie de castravete pe ochi şi lasă-le să acţioneze 10 minute. Castravetele conţine multă apă şi ajută la hidratarea pielii,lăsând-o catifelată.

Gel de aloe vera

Taie pe jumătate o frunză de aloe vera şi scoate gelul,pe care-l aplici pe zona ochilor,masând uşor. Această plantă are foarte multe proprietăţi nutritive,şi are abilitatea de a hidrata şi tonifia pielea.

 Ulei de nucă de cocos  

Amestecă o lingură de ulei de nucă de cocos cu una de ulei de migdale şi masează zona ochilor cu el. Îl laşi să acţioneze 20 de minute. Vei vedea cum pungile de sub ochi vor dispărea. Clăteşti bine cu apă călduţă,după perioada de acţionare. Este un remediu natural foarte eficient.