Nu agita oja

Există concepţia greşită prin care dacă agiţi oja,o pregăteşti mai bine pentru a fi aplicată pe unghii. Ei bine,această mişcare este greşită,deoarece în momentul în care o agiţi,în componenţa ei vor intra bule de aer şi astfel,ea va sări mai repede de pe unghii. Este indicat în schimb să o întorci cu capacul în jos şi să o rulezi uşor între palme.


Citeşte şi:

Ce manichiură îţi faci toamna aceasta

Manichiură gata în 10 minute


Tehnica este cheia

Pentru ca oja să reziste mai mult este necesar să o aplici corect. Astfel aplică primul strat pe mijlocul unghiei,urmat de încă un strat pe laterale. Cu vârful aplicatorului întinde un strat subţire şi pe vârful unghiei,pentru ca oja să nu sară.

Atenţie la grosimea stratului!

Nu aplica prea multe straturi de lac de unghii,deoarece va fi prea gros şi manchiura se va strica mai repede. 2 straturi ar trebui să fie suficiente,acestea uscându-se şi mai repede.

Evită anumite ingrediente

Înainte să-ţi achiziţionezi un nou lac de unghii citeşte cu atenţie ingredientele de pe etichetă. Unele dintre ele îţi pot ataca suprafaţa unghiei,ducând la deteriorarea acesteia. Printre cele mai nocive substanţe se numără formaldehidele,camphorul şi dibutilul ftalat.

Forma unghiilor le face mai tari

Chiar dacă diferitele tendinţe în manichiură impun forme diferite pentru unghii,doar forma uşor rotunjită le oferă rezistenţă şi astfel unghiile nu se vor mai rupe. Manichiura franţuzească este foarte frumoasă,dar unghiile sunt predispuse la rupere.