Umflarea feţei şi a gâtului

Cancerul pulmonar poate duce la umflarea feţei, a gâtului, a braţelor şi a zonei superioare a pieptului, deoarece tumoarea pune presiunea asupra venelor care pornesc de la cap înspre inimă. Aceasta este un simptom particular numit obstrucţia venei cave, apărut adeseori din cauza cancerului.

Durerile de oase

Disconfortul creat de senzaţia de durere insuportabilă este comună în cazul pacienţilor care au cancer osos. Pe măsură ce acesta se dezvoltă, durerea va deveni şi deranjantă, fiind prezentă chiar şi atunci când vrei să faci cele mai simple mişcări, precum mersul pe jos sau întinderile.

Pierderea sensibilităţii

Sigur cunoşti acea senzaţie de paralizie pe care o ai atunci când eşti foarte amorţită. Dacă aceasta se extinde pe o perioadă lungă de timp, este timpul să mergi la consultul unui medic specialist. Pierderea sensibilităţii poate sugera prezenţa unei tumori în apropiere nervului spinal, a creierului mare sau a canalelor nervoase.

Pierderea rapidă în greutate

Dacă observi că pantalonii încep să cadă de pe tine, fără ca să-ţi fi schimbat măcar regimul alimentar sau fără să fi făcut sport, este semn că ceva e în neregulă. De obicei, celulele canceroase folosesco parte din depozitele de energie şi încep să schimbe felul în care organismul produce energie sau proteine, ducând la pierderea extrem de rapidă în greutate.

Oboseala acută

Cine nu se simte obosită din când în când? Cu un ritm de viaţă alert şi o mulţime de cerinţe la pachet, cu siguranţă ţi se întâmplă şi ţie, ca oricărui alt om, să te simţi aproape secată de energie. Dacă această senzaţie nu dispare, poţi începe să-ţi pui serios întrebări. În plus, durea, greaţa, ameţeala sau stările de vomă pot fi semnale ale unei afecţiuni, în speţă ale cancerului.