Bicarbonat de sodiu

 

Neutralizează foarte bine mirosurile. Acest compus are capacitatea de a absorbi atât petele cât şi umiditatea. Pune în fiecare pantof o lingură de bicarbonat,întinde pe branţ şi pe partea interioară a încălţămintei,lasă să acţioneze peste noapte. Bicarbonatul e eficace în special pentru pantofii din piele.

 

 

Talc

 

Talcul acţionează asemănător bicarbonatului,în sensul că absoarbe umiditatea,atenuând astfel şi mirosurile neplăcute. Poţi adăuga un pic de talc în fiecare pantof,lăsând să acţioneze peste noapte. Dimineaţa,scuturi bine pantofii şi îi încalţi. Poţi adăuga talc mentolat şi direct,pe tălpi,pentru a limita transpiraţia. Este foarte eficace!

 

 

Salvie şi lavandă

 

Lasă în fiecare pantof,peste noapte,câteva frunze de salvieşi/sau câteva flori de lavandă. Lasă pe balcon,la aer curat. Cele două plante au puternice efecte antibacteriene. Dacă foloseşti încălţăminte din materiale sintetice (plastic),în loc de plantă pulverizează puţin ulei esenţial de salvie/lavandă,amestecat cu alcool. Sau pur şi simplu tamponează interiorul pantofului cu o dischetă demachiantă pe care ai pulverizat uleiesenţial de lavandă şi alcool.

 

 

Coji de portocală

 

Nu arunca coaja de la portocale şi de la lămâi. După ce ai apliacat pudră de talc,lasă şi câteva coji pentru un supliment de prospeţime.

 

 

Ulei esenţial de arbore de ceai

 

Uleiul esenţial de arbore de ceai are excelente proprietăţi dezinfectante. Aplică sau pulverizează câteva picături pe talpa interioară a pantofului,lasă să acţioneze.

 

 

Nu uita să aeriseşti

 

Indiferent de materialul din care făcut pantoful,tot va absorbi transpiraţia şi mirosurile neplăcute. Schimbă branţurile pantofilor de îndată ce încep să miroasă sau înlocuieşte-le cu branţuri speciale antibacteriene şi antimiros. Când ajungi acasă,lasă pantofii pe balcon,să se aerisească. Curăţă interiorul pantofului cu o cârpă umezită,la fiecare două zile,Lasă să se usuce la aer şi apoi aplică bicarbonat sau talc.